Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Representació de les aules al cinema \\\ RELLA
Representació de les aules al cinema \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
REPRESENTACIÓ DE LES AULES AL CINEMA
Us convidem a la xerrada « Representacions de l'activitat docent a les aules » a càrrec de Mercè Coll, en la qual s'analitzaran fragments de diversos films que retraten la vida escolar.

Mercè Coll ha estat professora de filosofia de Secundària i professora de Literatura i Cinema i Història del cinema italià de la Universitat de Barcelona. Des de 1988 a 2011 va formar part de l'equip de Drac Màgic, Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, a on va participar en la direcció, realització i programació dels cicles cinematogràfics de cada curs. Va ser codirectora de La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, iniciada el 1993, del 2004 al 2011. El seu camp de recerca és la teoria de la imatge cinematogràfica.

Normalment el criteri d'us del cinema a l'aula és l'interès que pot tenir la pel·lícula per il·lustrar un determinat tema o conflicte. Sense invalidar aquest criteri, comentarem un seguit de fragments de diversos films per comprovar que, quan parlem del que diu una pel·lícula, estem al·ludint a la manera en que ho diu. Forma i contingut són dos aspectes indestriables perquè el que mostra una imatge, el que diu, és la seva pròpia construcció com imatge, la seva presencia com imatge.
Des d'aquest criteri valorarem les diferents representacions d'una classe, que, lògicament, tindran un significat particular en cada film, en funció del lloc que tenen en el conjunt del relat.
Al comentar el què ens mostren les imatges ens fixarem en el punt de vista utilitzat i per tant en la articulació de l'espai i del temps de l'escena que mostren.

Pel·lícules citades:
- Donde está la casa de mi amigo - Abbas Kiarostami (1987)
- Las tres habitaciones de la melancolía - Pirjo Honkasalo (2004)
- Entre les murs (La clase) - Laurent Cantet (2008)
- Neds - Peter Mullan (2010)
- Elephant - Gus Van Sant (2003)
- Amarcord - Federico Fellini (1973)
- Los 400 golpes - François Truffaut (1959)
- El club de los poetas muertos - peter Weir (1989)
- The Freedom Writers (Diarios de la calle) - Richard LaGravenese (2007)
- La ola - Denis Gansel (2008)

Dia: Dimecres 27 de novembre
Hora: 10 matí. Durada prevista: 2 hores.
Lloc: CRP Ciutat Vella, Placeta del Pi 2, Barcelona
Aquesta activitat gratuïta esta oberta a tothom: socis i acompanyants. Per inscriure-s'hi heu de clicar en el següent formulari
Termini inscripció 25 novembre
Per qualsevol dubte podeu enviar un correu a
activistesrella@gmail.com