Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Comentari visita exposició FEMINISMES! 30/10/2019 \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
COMENTARI VISITA EXPOSICIÓ FEMINISMES! 30/10/2019


L'exposició FEMINISMES! organitzada pel CCCB i que vàrem visitar el passat 30 d'octubre, reuneix, en primer lloc, obres de 67 artistes d'avantguarda europea dels anys 70 de la Verbund Collection de Viena. A la segona part, el CCCB ofereix mostres de les aportacions de les dones artistes més valentes de casa nostra i que corresponen a la mateixa dècada.

Al llarg de l'itinerari, es percep l'ús de tota mena de tècniques expressives i es veu com es comença a incorporar el vídeo i les performances. Descobrim no només autores de gran qualitat artística d'arreu sinó també com el context sòcio-polític en què treballaven era profundament important a l'hora de seleccionar el tema que volien expressar tant amb humor, com de forma poètica, irònica o provocativa. I així ens apareixen representacions de dones a l'àmbit domèstic tradicional, cànons socials de bellesa excloents, representacions més o menys agosarades del propi cos, expressions diverses de la sexualitat de les dones, rols masculins immodificables, violència, diversitat en les identitats femenines...

Mentre les democràcies i les llibertats d'expressió centro-europees dels anys 70 es manifestaven amb escreix, la repressió viscuda durant el "nostre" tardo-franquisme i els intents de lluitar-hi en contra queden clarament reflectits al llarg d'aquesta magnífica exposició. No cal dir, doncs, que vàrem poder veure com la força inqüestionable del context vital i dels valors socialment dominants es va traduir en la producció artística d'unes dones, pioneres del feminisme i molt poc reconegudes, que es van començar a manifestar tant amb missatges subtils i com en d'altres profundament reivindicatius.

En sortir del CCCB, entre els assistents a la visita guiada, es va estendre una opinió generalitzada: No us deixeu perdre aquesta gran exposició. Moltes vegades, us hi trobareu reflectides.

Genona Biosca
Sòcia de Rella