Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
PASTIS D'ANIVERSARI PER A SER BUFAT TELEMÀTICAMENT DES DE LA LLUNYANIA \\\ RELLA
PASTIS D'ANIVERSARI PER A SER BUFAT TELEMÀTICAMENT DES DE LA LLUNYANIA \\\ RELLA
ESCRITS EN TEMPS DE CORONAVIRUS
PASTIS D'ANIVERSARI PER A SER BUFAT TELEMÀTICAMENT DES DE LA LLUNYANIA
DEU ANYS .... UNA EDAT MÀGICA

Rat Garí


PASTIS D'ANIVERSARI PER A SER BUFAT TELEMÀTICAMENT DES DE LA LLUNYANIA

La Greta, la meva neta gran, feia 10 anys el dia 12. Cada any celebrem l'aniversari de cada net amb un dinar familiar, avis, pares, nets. I un pastís que bufen tots alhora, germans i cosins ( i els grans també, ja no cal dir-ho ). Aquest any era més difícil. La Greta feia 10 anys i cadascú era tancat a casa seva. Li tocava un pastís especial perquè 10 anys és una xifra, un canvi, una il·lusió que s'esperava de fa dies… i no podíem celebrar-ho amb el ritual que demanava. Malgrat tot, a l'hora que havíem dit, vam engegar l'Skype i la vam felicitar tots aplegats, avis, pares, nets, dins de requadres. Hi faltava, però, el pastís i les llums i l'apagada col·lectiva…
De cop, a la pantalla, va aparèixer un gran pastís enllumenat amb deu espelmes… sorpresa general, alegria i apagada, un ,dos i tres, entre deu emocions de la Greta.

L'avi li havia pintat un gran partís de cartolina de tots colors i deu llums de Nadal que semblaven ben bé una flama. Un pastís elèctric. Telemàtic. Amb un interruptor a distància. Quan van bufar tots cinc nets ( i els grans també, per què no dir-ho ) els llums van fer pampallugues i es van apagar com s'apaguen les espelmes de debò. Deixant un rastre de silenci i espurnes de claror a la nineta. Potser d'aquí a no gaire, ho seran tots, els pastissos, d'elèctrics. El món corre. Però els infants enyoraran sempre, de ben segur, el tremolor de la flama, l'olor de cera i el fil de fum que resta a l'aire. Tot allò que ningú no va trobar a faltar el dia 12.
( El batlle de Rocafort de Bages, poble on viu, també havia anat al matí a felicitar-la des de la cantonada, amb un cotxe d'altaveus musicals i dos guàrdies d'uniforme… ).

DEU ANYS ÉS - i ho havia començat a ser malgrat un vaccí – UNA EDAT MÀGICA.

RAT GARÍ