Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU: [ÚLTIMA SETMANA] del 11 al 17 de maig \\\ RELLA
RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU
RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU: [ÚLTIMA SETMANA] DEL 11 AL 17 DE MAIG
Articles, entrevistes, manifestos i documents del món educatiu en temps de confinament recollits a la darrera setmana
La setmana del 11 al 17 de maig de 2020

Cada dia nous articles

Si vols aportar algun article, entrevista o informació que et sembli interessant envia l'enllaç a la notícia al correu rellacat@rella.cat
posant en l'assumpte RECOMANACIONS EDUCATIVES

Per veure els articles anteriors cal anar a SECCIÓ CORONAVIRUS i accedir a "RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU"

SETMANA DEL 11 AL 17 DE MAIG 2020.

"Les escoles d'estiu seran virtuals i compartiran part del programa".Article de Víctor Saura al Diari de l'Educació del 11/05/20.

"Un debat sobre el currículum, quins sabers són socialment necessaris?" Un article de Jaime Martínez Bonafé al Diari de l'Educació del 11/05/20.

"Escoltar els infants en el confinament". Article de Miquel Àngel Alabart al Diari de l'Educació del 04/05/20. i penjat a la web el 11/05/20.

"La escuela concertada reaccionó más activamente que la pública con el confinamiento, según un estudio". Article de Ivanna Vallespin al diari El País del 11/05/20.

"L'anàlisi d'Antoni Bassas: "Respiradors per a les escoles".El departament d'Educació està davant del repte més gran des de la restauració de la Generalitat. Caldrà molta flexibilitat per salvar el curs que ve. Naturalment, ells sols no el salvaran, i caldrà un esforç extra de part de l'administració, famílies i alumnes. Article i vídeo d'Antoni Bassas al diari ARA del 11/05/20.

"Casals i colònies d'estiu "diferents": grups de 10 infants, que jugaran, menjaran i dormiran a 2 metres de distància". Article de la Laia Vicens al diari ARA del 11/05/20.

"El mapa de la revuelta de los colegios de élite en Cataluña" Article d'Ignasi Jorro al diari digital Crónica Global el 11/05/20.

"Educació preveu que les escoles acullin tots els alumnes al setembre". Article de la redacció de diari digital Nació Digital el 11/05/20..

"Y la conciliación voló por los aires". Article de Ana Alfageme al diari El País el 11/05/20.

"Els casals d'estiu, amb unitats de convivència i… distància entre infants?". Article de Víctor Saura al Diari de l'Educació el 12/05/20.

"REFLEXIONS DE LA NOVA ERA | CARLOS SKLIAR«Un món en estat d'excepció no li pot demanar normalitat a l'educació» Entrevista de Pablo Gutierrez del Álamo a Carlos Skiliar, escriptor i pedagog argentí al Diari de l'Educació del 12/05/20.

"Educació lenta, coresponsabilitat i xarxes educatives". Article de Mireia Civis al Diari de l'Educació del 12/05/20.

"Els casals i les colònies d'estiu s'han de poder fer amb la màxima normalitat". Editorial del diari ARA del 12/05/20.

"El sector del lleure avisa que és "antinatura" fer que els infants juguin guardant distàncies". Article de Laia Vicens al diari ARA el 12/05/20.

"Una vuelta al cole llena de incógnitas". Article de Carina Farreras al diari La Vanguardia el 12/05/20.

"La escuela del cuidado mutuo como antídoto educativo". Article de Julio Rogero al Diario de la Educación del 12/05/20.

"La repetición se resiste a morir de ineficacia". Article de Rodrigo Santodomingo al Diario de la Educación el 12/05/20.

"Barcelona habilita vuit oficines de suport a la preinscripció escolar per a famílies sense mitjans telemàtics". Articles de l'ACN publicat al Pubt Diari el 12/05/20.

«LA ESCUELA DESPUÉS»… ¿CON LA PEDAGOGÍA DE ANTES?" . Article de Philippe Meirieu recollit a la wem de MCEP (Movimiento Cooperativo de Escuela Popular ) el 08/05/20 i penjat a la web el 12/05/20.

"El valor de l'infan" Article del Grup RELLA de Granollers publicat al Blog de RELLA del Diari de l'Educació del 13/05/20,

"
Els centres en fase 1, amb tants dubtes com tots els altres". Articl del Víctor Saura al Diari de l'Educació el 13/05/20.

"Hem de mantenir els vincles! (aspectes emocionals en temps d'incertesa)". Article de Joan M Girona al Diari de l'Educació del 13/05/20.

"Mascarillas y test en los nuevos campamentos de verano". Article de Beatriz Lucas al diari El País del 13/05/20.

"Save the Children reclama 4.200 millones para el sistema educativo". Article de Pablo Gutiérrez de Álamo al Diario de la EDucación el 13/05/20.

"Clam perquè els infants més vulnerables siguin "prioritaris" a l'hora de tornar a classe". Article de la Laia Vicens al diari ARA el 13/05/20.

"OBRIU LES ESCOLES." El Govern català ha de tenir com a prioritat que tots els infants tornin com més aviat millor als centres i, si és necessari, haurà de contractar batallons de mestres i transformar centres cívics i biblioteques en aules. Article de Roger Palà a la revista digital Crític el 13/05/20.

REFLEXIONS DE LA NOVA ERA | VICTÒRIA FUMADÓ, PEDIATRA "Els infants viuen el moment i tenen més resiliència, aguanten millor aquesta situació que els adults". Entrevista d'Èlia Pons a la pediatra Victòria Fumadó de l'Hospital Sant Joan de Déu al Diari de l'Educació del 14/05/20.

"Amb la Covid19 tornem a la pedagogia del segle XIX". Article d'en Jordi Mateu al Diari de l'Educació del 14/05/20.

"Les impactants imatges del retorn a l'escola que arriben de França". Recull d'matges i acudits fets per la Redacció del Diari de l'Educació del 14/05/20.

"I les escoles, quan obriran? Catalunya no dona pistes del seu pla de desconfinament". Article de la Laia Vicens al diari ARA del 14/05/20.

"Las autonomías rechazan reabrir las escuelas para los niños de 0 a 6 años". Article de Carina Farreras al diari La Vanguardia del 15/05/20.

"El Congreso relega el problema educativo de los trabajos para la reconstrucción". Article d'Ignacio Zafra al diari El País el 15/05/20.

"Directora escola Arrels de Perpinyà: "És impossible fer classe així. Horrible. L'escola no és això". Àudio de la conversa del programa Catalunya Nit, de Catalunya Ràdio a la directora de l'Escola Arrels-Vernet de Perpinyà, el 14/05/20 i penjada al web el 15/05/20.

"El virus pot matar l'escola… si els i les mestres no imaginem la cura [1]". Article de Jaume Funes a la web de Rosa Sensat el 14/05/20.

"El virus pot matar l'escola… si els i les mestres no imaginem la cura [2]". Segona part de l'article de Jaume Funes a la web de Rosa Sensat del 15/05/20.

"El futuro es el presente".La reapertura de las escuelas merece ser estudiada y planteada ya. También la libertad y la responsabilidad son virus, los contagian los profesores, los contagian los. Article de Maite Larrauri a la revista digital ctxt el 15/05/20.

"Les recomanacions de l'OMS per afavorir la tornada a l'escola dels nens" Article de Jordi Cumplidoal diari digital Catalunya Diari el 12/05/20 i penjat a la web el 15/05/20.

"És urgent trobar una solució per a la tornada a l'escola". Editorial del diari ARA del 16/05/20.

"Pressió per concretar el retorn escolar". Article de la Laia Vicens al diari ARA el 16/05/20

"Una tornada atípica marcada per la distància i la higiene a l'aula: així comencen a obrir escoles d'arreu del món". Article de Gemma Terés, Alícia Sans, Carlos Pérez Cruz i Marta Rodríguez. al diari ARA del 16/05/20,

"La necesaria conciliación laboral-familiar frente a la escolar-laboral". Article d'Alícia Alonso al Diario de la Educación del 16/05/20.

"La preinscripció online pot empitjorar (encara més) la segregació escolar". Article de Víctor Saura al Diari de l'educació del 16/05/20.

"Informe - Estat i evolució de la segregació escolar a Catalunya". La Fundació Bofill i Obrim l'Educació presenta aquest informe sobre la Segregació Escolar a Catalunya. a la web d'Obrim l'Educació el 16/05/20.

"Educació dona instruccions de com han de tornar els alumnes a les aules". Article de David Aguilar al diari El Periódico del 16/05/20.

"La Fundació Bofill alerta que la pandèmia farà augmentar la segregació escolar" Article de Ivanna Valespin al diari El País edició de Catalunya el 16/05/20,

"La educación presencial es insustituible. Así de rotundo" Entrevista de José Ángel Plaza López a la ministra d'educació Isabel Celaá a la revista Retina del diari El País del 16/05/20.

"L'emergència és repensar l'escola". Aticle d'Ana Jolonch al diari ARA el 16/05/20.

"Volver a clase tras el confinamiento: ¿nos estamos equivocando con los niños otra vez?". Article de Heike Freire i José Maria aparició Talayero al ydiari El País del 16/05/20.

"La Fundació Bofill alerta que la preinscripció en línia per la pandèmia agreujarà la segregació escolar".L'entitat demana establir "urgentment" criteris clars i homogenis per detectar i distribuir l'alumnat en situació de vulnerabilitat. Recull de l'Informe de la Fundació Bofill sobre: "Preinscripció i segregació escolar davant el Covid19".al diari digital Social.cat el 17/05/20.

"Si la educación deja de ser presencial, España puede destruir (aún más) su ascensor social". Article d'Hector G. Barnés al Confidencial al 17/05/20,

"González-Cambray (Departament d'Educació): "Obrirem les escoles i els instituts a la fase 2" Vídeo del Programa Preguntes Freqüents amb l'entrevista a González Cambray (Dir, Gral. de Centres i President del Consorci d'Educació de Barcelona del 16/05/20,

"Desigualtats d'Aprenentatge en Confinament". Blog del Xavier Bonal i Sheila Gonzàlez de l'UAB amb el resum de resultats del seu estudi sobre "Desigualts d'aprenetatge en confinament, penjat a la web el 17/05/20.

"Les escletxes socials de l'aprenentatge en temps de confinament". Article d'en Xavier Bonal i la Sheila González a la revista Basrcelona Societat N 26 del 17/05/20.

"Seminari Ítaca d'Educació Crítica". Espai de debat, reflexió i difusió d'idees educatives, però també espai d'observació, d'anàlisi i de prospecció de l'ensenyament. Penjat a la web el 17/05/20.

"Catalunya començarà el curs amb 12 alumnes per aula a primària i 15 a secundària". Articles de María Jesús Ibáñez i Olga Pereda al diari El Periódico de Catalunya del 17/05/20.

* Per més recomanacions del món educatiu, consulta les recomanacions de les setmanes anteriors seguint aquest enllaç