Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU
RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU: [ÚLTIMA SETMANA] DEL 1 AL 7DE JUNY
Articles, entrevistes, manifestos i documents del món educatiu en temps de confinament recollits a la darrera setmana
La setmana del 1 al 7 de juny de 2020

Cada dia nous articles

Si vols aportar algun article, entrevista o informació que et sembli interessant envia l'enllaç a la notícia al correu rellacat@rella.cat
posant en l'assumpte RECOMANACIONS EDUCATIVES

Per veure els articles anteriors cal anar a SECCIÓ CORONAVIRUS i accedir a "RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU"

SETMANA DEL 1 AL 7 DE JUNY

"Más de 1.900 colegios catalanes abren sus puertas tras dos meses y medio cerrados por la epidemia". Article de Pau Rodríguez al diari digital El Diario.es el 01/06/20.

"Els centres s'obren per a alguns alumnes 80 dies després". Article de Laia Vicens al diari ARA del 01/06/20.

"Carme-Laura Gil: «Ningú està segregat a l'escola»". Entrevista de Pep Martí a Carme-Laura Gil al diari digital Nació Digital del 30/05/20 i penjat a la web el 01/06/20.

"Ningunear el derecho a la educación". Article de Xavier Bonal al diari El País del 01/06/20.

"Así será la escuela: recreación de sus espacios en la era del coronavirus". Article de diferents autors al diari El País del 01/06/20

"Torna l'escola! (o quelcom que s'hi assembla)". Article del Victor Saura al Diari de l'Educació del 02/06/20.

"Preparem-nos per al col·lapse, teniu raó". Aricle de Rosa Guàrdia al Diari de l'Educació del 02/06/20-

"Les escoles de Catalunya reobren aquest dilluns amb restriccions i crítiques". Article d'Helena López al Periódico de Catalunya el 02/06/20.

"Qui pensa en la infància?". Article de Ferran Castellarnau al diari digital Social.cat el 02/06/20.

"La directora d'una escola de Vilanova, sobre la reobertura: "Els avenços en transformació educativa i pedagògica se'n van en orris" Entrevista de Gemma Sánchez a Olga Belmonte directora de l'escola Llebeix de Vilanova i la Geltrú, publicada al diari digital EIX DIARI el 02/06/20.

"La vuelta a una escuela infantil que no renuncia a coger a los niños en brazos: "Si llora, lo consolamos igual". Article de Pau Rodriguez al Diari.es edició de Catalunya el 02/06/20.

"Bargalló demana a les escoles que actuïn com a "servei públic" per reobrir". Article de M.O. al diari ARA el 03/06/20.

"Educació envia un requeriment a l'Ajuntament de Bàscara perquè obri l'escola". Article de Maria Garcia al diari ARA el 03/06/20.

«Tornar ara a l'escola no és ni precipitat ni perillós». El director general d'Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, Juanjo Falcó, explica en l'entrevista amb Antoni Bassas que aquest mes de juny es definiran els models de funcionament per al curs 2020-2021, que començarà el 14 de setembre. Article i vídeo d'Aure Farran al diari ARA el 03/06/20.

"Una proposta de tornada a les aules per educació infantil i primària". Article de Juan Vicente Blázquez i Diego Téllez al Diari de l'educació del 03/06/20,

"Pla d'escolarització protegida del contagi i model d'escola diversificat". Article de Martí Teixidó al Diari de l'Educació del 03/06/20.

"Bars oberts i escoles tancades". Article d'Elisabet Abeyá al Diari de l'Educació del 03/06/20.

"El profesorado no ha ninguneado el derecho a la educación" Article de Miquel Àngel Essomba al diari El País del 03/06/20.

"Bajar la ratio y aumentar la plantilla docente: plan de reconstrucción educativa". Article d'Enrique Díez al Diario de la Educación del 03/06/20.

"Los alumnos de infantil y primaria deben volver a la escuela las horas de siempre".Entrdvista d'Ignacio Zafra a Vicent Mañespresident de la federació de directors d'escoles públiques d'infantil i primaria Fedeip, al diari El País del 03/06/20.

"Emergència educativa". Article de Quim Lázaro en representació de la Junta de RELLA, al Diari de l'Educació del 03/06/20,

"La Fapac estima que a 1r d'ESO fan falta un miler de places i parla de "col·lapse". Article de Víctor Saura al Diari de l'Educació del 04/06/20.

"Constructivisme social digital: repensem l'escola". Article de Xavier Ollonarte al Diari de l'Educació del 04/06/20.

"Escola sense contagis? Salut, pors, segregacions...". Article de Joan M Girona al Diari de l'Educació del 04/06/20,

"Catalunya estudia una alternativa a les eines de Google per a les escoles",L'entitat Xnet signa un acord amb Educació per proposar un paquet de 'programari' que "garanteixi la privadesa" de les dades dels alumnes. Article de Jordi Pueyo Busquets al diari El País edició de Catalunya del 04/06/20,

"Los profesores catalanes deberán certificar que son de riesgo para no regresar a las aulas". Los mayores de 60 años también podrán trabajar presencialmente si no padecen ninguna enfermedad, Article d'Ivanna Vallespín al diari El País del 04/06/20,

"Acord vital amb alguns silencis" Article de Jaume Funes al diari digital Social.cat del 04/06/20.

"La educación formal acaba con nuestra motivación intrínseca por aprender. Eric Mazur, experto en innovación educativa, apuesta por un aprendizaje interactivo que se aleja de los modelos tradicionales basados en clases magistrales y memorización de datos. Entrevista de Nacho Meneses a Eric Mazur al diari El País del 04/06/20,

"La tornada a les escoles". Xavier Graset conversa amb Gregorio Luri, filòsof i pedagog, i amb Belén Tascón, presidenta de la FAPAC el programa MES324 del 01/06/20, i penjada a la web el 05/06/20.

"La Fundació Bofill demana als ajuntaments més implicació en la detecció de l'alumnat vulnerable". Article de La Redacció del Diari de l'Educació del 05/06/20.

"Las escuelas infantiles de Barcelona descartan abrir el próximo lunes".Article d'Ivanna Vallespín al diari El País del 05/06/20.

"Celaá descarta recortes en educación y afirma que incrementará la inversión a pesar de la crisis" Noticia d'Europa Press publicada al diari La Vanguardia del 05/06/20.

"La rebelión del alcalde de Bàscara". Article de Sílvia Oller al diari de La Vanguardia el 05/06/20.

"Revolta a les escoles bressol municipals contra Colau". Article de La Redacció de la revista digital TOT BARCELONA del 05/06/20

"La reobertura de les escoles bressol topa amb la resistència de mestres i sindicats". Article de Sílvia Marimon Molas al diari ARA del 06/06/20.

"La carta d'una mare i doctora a les escoles: "Us creieu que hem treballat en les condicions que volíem?" Article de Rosanna Carceller Escuder a RAC1 el 06/06/20.

"La médica que replica a los maestros". Article de Carina Farreras a La Vanguardia del 06/06/20.

"Adeu a l'escola". Article de Jaume Funes al ARACRIATURES del diari ARA del 06/06/20.

"La Fundació Bofill alerta que el sistema educatiu català no detecta la majoria d'alumnat vulnerable". Article de la redacció del diari digital Social.cat del 06/06/20.

"USTEC-STEs denuncia l'obertura de les escoles al TSJC pels "riscos" del retorn" Articles de l'ACN al diari digital Social.cat el 06/06/20

"Jordi Carmona: "Ara ens toca als mestres, i s'ha de sentir la nostra veu". Entrevista de Antoni Bassas a Jordi Cardona al diari ARA del 07/06/20.

"Quan l'escola és el refugi dels alumnes.Article de Clara Blanchart al diari El País edició de Catalunya del 07/06/20.

"Seran sis mesos sense anar a escola". Article de Jordi Muñoz al diari digital Nació Digital el 07/06/20.* Per més recomanacions del món educatiu, consulta les recomanacions de les setmanes anteriors seguint aquest enllaç