Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
EN RECORD DE MONTSERRAT COMPANY \\\ RELLA
EN RECORD DE MONTSERRAT COMPANY \\\ RELLA
EN RECORD DE MONTSERRAT COMPANY \\\ RELLA
EN RECORD DE MONTSERRAT COMPANY \\\ RELLA
JUNTA
EN RECORD DE MONTSERRAT COMPANY
La Montserrat Company va morir aquest proppassat dimecres 2 de desembre.

Va estar des del primer moment ajudant a néixer la nostra associació : En la Comissió Dinamitzadora i després formant part de la primera Junta. Va coordinar un dels primers Grups de Treball que tenia per títol de "Política Educativa" (ara es diu "Escola Avui").Gràcies, Montserrat

La Montserrat Company va morir aquest proppassat dimecres 2 de desembre.

La Montserrat, em consta que molts socis de RELLA no la coneixien, va estar des del primer moment ajudant a néixer la nostra associació : En la Comissió Dinamitzadora i després formant part de la primera Junta. Va coordinar un dels primers Grups de Treball que tenia per títol de "Política Educativa" (ara es diu "Escola Avui").

Ella era una persona "escoltadora" i compromesa. Discreta. Treballadora. Reflexiva. Amable. Sòlida.
Durant la seva vida activa va treballar a la ciutat de l'Hospitalet fent escola, la Patufet-Sant Jordi, amb el seu marit Francesc Batallé, i lluitant, des de la clandestinitat i la democràcia, per la millora de l'Escola Pública de la zona.
Activa a "Rosa Sensat" i lluitadora amb la resta d'Escoles del CEPEPC.
Va inventar-se "El Casalet del Mestre" per facilitar que els docents de l'Hospitalet consolidessin un nou Moviment de Renovació Pedagògica de Catalunya, descentralitzat.
L'any 1996 la mestra Montserrat Company va guanyar el Premi "Rosa Sensat de Pedagogia" per l'obra "Una escola per a tots". Títol ben significatiu.

La darrera feina que va fer abans de jubilar-se va ser la de Regidora d'Educació a l'Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat. S'havia presentat per Iniciativa per Catalunya i va exercir durant dues legislatures en el Govern del PSC. Va impulsar l'Escola de Música Local i Les Llars d'Infants Municipals, entre d'altres iniciatives.

De moment, en cap ressenya que hem pogut llegir del seu currículum, consta la seva feina a RELLA. Llàstima.
Des del 2013, quan li van diagnosticar que patia Alzheimer, s'ha anat difuminant la seva empenta per ajudar, discretament.
L'hem enyorat, molt.
Continuem valorant la seva trajectòria admirable, com a model de mestra com-promesa socialment i discreta personalment.

Gràcies Montserrat, una altra vegada. Alguns hem tingut la sort de conèixer-te.
Des d'aquí enviem una abraçada al seu home, en Francesc, soci de RELLA.

Jordi Maduell
Desembre de 2020

Foto 1 La Montserrat Company Juny del 2011. A Masarbonés (Tarragona). Reunió de la Junta de RELLA.

Foto 2 . Setembre de 2010. A la Conselleria amb dues secretàries, Pilar Closas, Montserrat Company, Jordi Maduell, Pere dela Fuente (+), Isabel Darder, directora General i Ernest Maragall, Conseller. El dia de constitució de la Taula de Participació entre Generalitat i Jubilats

Foto 3. Juny del 2011. A Masarbonés (Tarragona). Reunió de la Junta de RELLA

Foto 4 Desembre de 2012. Visita de part de la Junta de RELLA a l'Abat de Montserrat.