Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Seminari de Filosofia: DESCARTES \\\ RELLA
GRUP DEBATS
SEMINARI DE FILOSOFIA: DESCARTES
Difícil sintetitzar tot el que ens va explicar en Salvador Codina sobre el filòsof francès René Descartes.


Com que tothom ens ho vam prendre molt seriosament i per tant en vam fer molts apunts, només recordarem algunes de les coses que ens va exposar.
Considerat el pare de la filosofia moderna, Descartes va decidir prescindir dels fonaments de la filosofia grega "Hi ha una realitat que ens la fem nostra a través dels sentits i el coneixement" i decidí començar de zero i ho feu dubtant de tot. Es va plantejar moltes preguntes. Inclús va arribar a dubtar de la seva pròpia existència. I va arribar a la conclusió següent:
"PENSO, ALESHORES EXISTEIXO"
La RAÓ és la capacitat fonamental del coneixement. No ens podem fiar del coneixement sensible ja que moltes vegades els sentits ens enganyen.
I a partir d'aquí tot el pensament filosòfic de Descartes va encaminat a poder-ho demostrar.
. La recerca del coneixement segur: "dubte metòdic"
. Existència de diferents tipus d'idees
. L'existència de Déu
. Cal utilitzar un mètode de pensament
. L'estructura de la realitat: Jo, Déu i món
. El dualisme antropològic i la comunicació de les substàncies: cos i ànima
A més a més, com a gran matemàtic i estudiós d'altres branques científiques, el seu pensament filosòfic el situà com un dels principals artífex de la revolució científica del segle XVII.