Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Comentari <i>La ciutat i la casa</i> de Natàlia Ginzburg \\\ RELLA
GRUP CLUB DE LECTURA
COMENTARI LA CIUTAT I LA CASA DE NATÀLIA GINZBURG
No voldria acabar aquest curs sense fer el comentari de l'obra La ciutat i la casa de Natàlia Ginzburg que vàrem fer el passat 29 de maig i que no vaig incloure en el seu moment en la web.L'obra de l'autora italiana ens va agradar molt; destacàrem que és un cant a l'amistat incondicional i també a la comunicació escrita, al gènere epistolar, tan poc utilitzat en l'actualitat i que en l'obra té un to de conversa; cartes escrites com secrets o confidències.

A La ciutat i la casa s'escriuen cartes però també poemes, obres de teatre, novel·les; i l'escriptura pública d'alguns personatges es contraposa a l'escriptura íntima de les cartes, que és la que importa a l'autora. La ciutat i la casa mostra també dos àmbits contraposats: l'espai públic i el privat, del qual alguns personatges fugen i d'altres tot al contrari, hi cerquen seguretat.

Giuseppe i Lucrezia semblen ocupar el centre de la història, però poc a poc va apareixent un munt de personatges que s'expliquen a través de les cartes les seves vivències personals, les relacions familiars existents entre ells tot donant vida a aquesta novel·la coral.

La narració destaca per l'amor de l'autora pels grans detalls petits de la vida quotidiana; reflexiona sobre el divorci, la relació amb les drogues, la violència o la situació de la dona sense jutjar les decisions dels seus personatges.


Alicia Plana
Coordinadora Club de lectura
Barcelona, 25 de juny de 2017