Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
GRUP CLUB DE LECTURA
GRUP CLUB DE LECTURA
El passat 5 de novembre ens trobàrem per comentar la novel·la Una música constant de Vikram Seth (Calcuta 1952).

En aquesta trobada s'incorporà com a assistent al Club, la Margarida Cambra que a més va conduir la sessió, iniciada amb l'audició d'un fragment del Quintet per a corda i piano de Beehoven, Opus 104, una de les peces musicals clau en la novel·la.
GRUP CLUB DE LECTURA
Comentari El Ball d'Irène Nemérovsky

Acabàrem el curs passat amb Suite francesa d'Irène Nemérovsky (Kiev 1903-Auschwitz 1942) i encisats per l'autora, hem volgut iniciar l'actual, el proppassat 1 d'octubre, amb el comentari de El Ball.

GRUP CLUB DE LECTURA
El passat dilluns 18 de juny en la darrera sessió d'aquest curs comentàrem la novel·la Suite francesa d'Irène Némirovsky (Kiev 1903-Auschwitz 1942), autora ucraïnesa, d'origen jueu i francesa per adopció.

GRUP CLUB DE LECTURA
Acabada la Segona Guerra Mundial, Aurora Bertrana (Girona 1892-Berga 1974) s'allista en una missió humanitària enviada a aixecar el poble francès d'Étobon de l'Alta Saone. I és en aquest indret on se situen els fets de la novel·la.

GRUP CLUB DE LECTURA
La Resaca és la darrera novel.la que Stevenson (Edimburg 1850-Samoa 1894) va publicar en vida.
L'acció s'inicia a Papeete, Tahití, en la Polinèsia francesa. El primer paràgraf dóna algunes de les claus de l'obra "Por toda la extensión de las islas del Pacífico, hombres dispersos, de muchas razas europeas, y sobretodo de casi todas las clases sociales, impulsan actividades y diseminan enfermedades. Unos prosperan otros vegetan".
GRUP CLUB DE LECTURA
El passat dilluns 15 de gener a la quarta trobada del curs vam comentar Les set caixes de la novella escriptora, Dory Sontheimer, nascuda a Barcelona el 1946.
L'obra fou publicadael 2014, 12 anys després de la mort de la mare de l'autora, moment en què aquesta troba entre les pertinences de la mare, set caixes amb documentació, fotografies, correspondència que li rebel·laran el passat desconegut de la seva família.
GRUP CLUB DE LECTURA
El passat dilluns 6 de novembre a la segona trobada del curs vam comentar El bon soldat del novel·lista, poeta, crític i editor anglès, Ford Madox Ford nascut el 1873 i mort el 1939.
GRUP CLUB DE LECTURA
No voldria acabar aquest curs sense fer el comentari de l'obra La ciutat i la casa de Natàlia Ginzburg que vàrem fer el passat 29 de maig i que no vaig incloure en el seu moment en la web.