Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
RECOMANEM
Hem rebut tres articles que ens han enviat des de RELLA-Granollers en què es tracten temàtiques relacionades amb l'escola i l'educació.
TERRITORI
Pla de Treball dels Jubis 2018

.- Gestionar les activitats del Grup de Mestres de l'Alt Penedès ja que quatre membres dels Jubis han entrat a formar part de la Junta d'aquesta associació.
.- Fer un estudi per canviar d'entitat bancària, ja que l'actual cobra comissions elevades.
.- Organitzar la xerrada tradicional del dia del mestre, enguany ens visitarà l'expert en neurociència i pedagogia David Bueno.
.- Assistir a les reunions de Coordinació del diferents grups que formem l'Associació Rella.
.- Oferir a les escoles de la comarca tallers gratuïts en sessions d'una hora realitzats per Jubis voluntaris en l'àmbit de la llengua, les emocions i l'educació per la salut.
.- Informar a tots els socis de la programació del cineclub i de totes les activitats culturals comarcals d'interès.
.- Acollir l'assemblea de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i preparar la intendència.
.- Participar en la jornada "Com afrontar l'envelliment, reflexions des de la bioètica", organitzada per l'Hospital comarcal.
.- Continuar les trobades quinzenals del Grup de reflexió I per comentar el llibre Sàpiens de Y.N. Harari. Hi participen 10 socis.
.- Començar les trobades quinzenals del Grup de reflexió II que treballarà el llibre La suerte de envejecer bien de M. d'Hennezel. Hi formen part 7 simpatitzants.
.- Anar a Barcelona per visitar l'exposició Joan Brossa al MNAC i Després de la fi del món al CCCB.
.- Visitar la ciutat de Tortosa per conèixer l'antic Call i altres llocs d'interès, aquesta sortida és oberta ala socis de Rella.
.- Proposar la visita al jardí botànic Mar i murtra de Blanes i a l'abric Romaní de Capellades.
JUNTA
Des de la JUNTA de RELLA ens identifiquem amb el malestar de tot el claustre docent i el Consell Escolar de l'Institut EL PALAU de Sant Andreu de la Barca, i especialment, denunciem la incomprensió a què estan sotmesos els 9 professors afectats a causa de la manipulació..

També volem denunciar la manipulació que s'està fent per part d'algun lider polític, d'alguns mitjans de comunicació i a les xarxes socials d'uns fets que no estan encara jutjats i són un atac als professionals del Sistema educatiu català i als drets de ciutadans en un sistema democràtic

La Junta de RELLA ja he enviat una nota de suport al claustre. Tots els socis i sòcies de RELLA que vulguin solidaritzar-se individualment ho poden fer a l'adreça: solidaritatprofessoratelpalau@gmail.com

Alhora, demanem al Departament d'Ensenyament que faci públics els informes que avalen la bona pràctica dels docents de l'Institut El Palau a més a més del comunicat  que ha fet públic el Consell Escolar de Catalunya sobre el tema.

La Junta
GRUP COORDINACIÓ
Ens tornarem a trobar el mes de maig per tal de posar-nos al dia de com i què va fent l'Associació, amb les aportacions de les coordinacions dels grups i, potser sigui el darrer cop aquest curs.
GRUP CLUB DE LECTURA
Acabada la Segona Guerra Mundial, Aurora Bertrana (Girona 1892-Berga 1974) s'allista en una missió humanitària enviada a aixecar el poble francès d'Étobon de l'Alta Saone. I és en aquest indret on se situen els fets de la novel·la.

RECOMANEM
Recomanem l'article de Carina Bellver amb fotos de Roger Segura aparegut a la revista El crític sobre les diferències que es poden constatar entre escoles públiques.

El trobareu complet clicant sobre l'enllaç que hi ha a sota.

RECOMANEM
Ens ha arribat la informació d'aquest acte sobre les polítiques educatives de la ciutat de Medellín.
La informació és en les dues imatges adjuntes.
GRUP PASSEJADES
Ens trobem a Vallvidrera Superior amb un bon sol i un aire força fresc, que oblidem tan bon punt comencem la passejada amb una pujada, per dins de la població, fins arribar a l'entrada del sender PR-C 171 (marcat amb dues franges paral·leles de color blanc i groc).
RECOMANEM
Avui hem estat a la presentació del llibre Les escoles bressol de l'Ajuntament de Barcelona, Memòria històrica 1932-2007 de la nostra companya i sòcia de RELLA Montserrat Bastardes.
GRUP ACTIVITATS
Visita al Call Jueu de Tortosa
GRUP DEBATS
El dilluns 16 d'abril recuperem la sessió del dia 12 de març i acabarem l'actual Seminari de Filosofia.
GRUP ACTIVITATS
Anem al teatre, divendres 6 d'abril.
Amics, el grup d'activitats organitza una anada al Teatre. No us ho perdeu.
Anirem a veure l'obra SOPA DE POLLASTRE AMB ORDI. Text d'Arnold Wesker. Direcció: Ferran
Utzet. Intèrprets: Miriam Alamany, Màrcia Cisteró, Ricard Farré, Pol López, Maria Rodríguez, Josep
Sorevals i Lluïs Villanueva.
GRUP PASSEJADES
Quina passejada més bonica!
JUNTA
DISSABTE 17 DE MARÇ A LES 17H
PG DE GRÀCIA amb RONDA DE SANT PERE (Plaça Catalunya)
GRUP EDUCACIÓ AVUI
El grup Educació avui, seguint el seu pla de treball, havia convocat tothom a una xerrada-col·loqui sobre Feminisme i Educació que hem celebrat avui.