Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
COMENTARI DE LA TROBADA DELS GRUPS TERRITORIALS DE RELLA \\\ RELLA
COMENTARI DE LA TROBADA DELS GRUPS TERRITORIALS DE RELLA \\\ RELLA
COMENTARI DE LA TROBADA DELS GRUPS TERRITORIALS DE RELLA \\\ RELLA
COMENTARI DE LA TROBADA DELS GRUPS TERRITORIALS DE RELLA \\\ RELLA
COMENTARI DE LA TROBADA DELS GRUPS TERRITORIALS DE RELLA \\\ RELLA
JUNTA
COMENTARI DE LA TROBADA DELS GRUPS TERRITORIALS DE RELLA
Trobada dels grups de RELLA al territori a Granollers

El dijous 28 de febrer d´enguany ens vàrem trobar per primera vegada a Granollers al Centre Tecnològic Universitari situat a Roca Umbert, l´antiga fàbrica tèxtil de la ciutat i que en aquests moments és un equipament municipal amb molta activitat social i cultural. Érem unes 15-17 persones
Van participar el grup de RELLA-Olot, el grup de RELLA-Granollers i els Jubis de Vilafranca del Penedès. Quatre membres de la Junta actual, La Mº Eugènia Anta (RELLA-Granollers) la Rosa Mª Pérez, en Quim Lázaro(President) i en Jordi Mayol. També van ser convidats l´Albert Solà i Jordi Maduell com antics presidents de la Junta i que van ser els que van iniciar els primers passos per què aquesta coordinació en el territori acabés sent una realitat.I també varen venir el grup de fotografia de Rella, que després de fer un recorregut per Granollers varen fer fotografies de la trobada.Al final vindrien a dinar amb nosaltres.
L´acte el va obrir l´alcalde de Granollers Josep Mayoral donant-nos la benvinguda i agraint un cop més la col.laboració de RELLA amb el grup de voluntariat de Granollers i l´Ajuntament, ens va parlar del Projecte Educatiu de la ciutat i del paper fonamental i de futur que juguen avui els voluntaris en l´àmbit de l´educació a la ciutat. Ens va parlar també de la història de Roca Umbert i com un espai recuperat per la ciutat. L´acompanyava el regidor d´ensenyament i la tècnica d´educació.
En Quim Lázaro actual president de RELLA va fer la presentació de la Jornada i el que amb aquesta es pretenia. Aquesta s´havia organitzat per coneixe´ns els diferents grups del territori i posar en comú el que cadascun d´ells ha anat fent fins ara. Ens vàrem presentar cadascú de nosaltres i les companyes de Granollers van començar explicant el que ens aquests moments están fent. Són un grup de 125 voluntàries, la majoria no jubilades, que estan en contacte en les escoles i instituts fent tot tipus de tasques i col.laborant amb els diferents projectes educatius dels centres (biblioteca,horts,informàtica,reforç de llengües…) majoritàriament en centres escolars de Primària. També amb el Centre de Normalització Lingüística estan participant en uns cursets d´alfabetització per a gent gran i que ens van dir que estaven molt satisfetes de com estava anant l´experiència
Els Companys de RELLA-Olot. Fonamentalment treballen a l´Aula d´Alfabetització (amb alumnes de 16-18 anys, la majoria nouvinguts) de dilluns a divendres matí i tarda, seguint el calendari escolar ordinari a les aules de l´institut Municipal d´Educació i Joventut. Aquesta tasca la porten a terme un grup de 15 mestres jubilats. Reben la col.laboració d´ARRIANT un grup d´educadors que amb els mestres treballen el coneixement de l´entorn,el lleure i el creixement emocional i personal de cada alumne. Els dimecres els alumnes poden anar de manera voluntària a l´ESPAI FAMILIES on disposen d´un espai obert per poder fer diferents activitats de lleure, amb una educadora social del Consorci d´Acció Social de La Garrotxa.
Per últim els Jubis de Vilafranca del Penedès ens varen explicar el que ells fan posant-se en contacte amb les escoles de la comarca per oferir-se a fer cursets amb els mestres en actiu (Contes, astronomia, ciències naturals), organitzen des dels Moviments de Renovació Pedagògica activitats culturals com xerrades, van al teatre, sortides per veure exposicions i sortides de tipus més lúdiques i d´esbarjo.
Després varem fer un petit refrigeri on va donar peu a converses més disteses i a conèixer-nos millor.
Tothom va trobar molt interessant el que els diferents grups en el territori estan fent i vàrem quedar que la propera trobada la faríem pel mes de maig a Olot i després per la tardor a Vilafranca amb els Jubis.
Per acabar i abans d´anar a dinar al Restaurant Europa, una institució gastronòmica de la ciutat,l´Àngel Marzo ens va parlar sobre el voluntariat en l´educació defensant que el perfil del voluntari per poder incidir i fer una bona feina calia que fos i actués com agent social, subjecte de canvi, per ajudar a transformar la societat des del món de l´educació. Per això calia un model de voluntariat que no entrés en contradicció amb els professionals de l´ensenyament reglat, formant part d´un mateix equip i projecte educatiu. Per això necessitem una administració oberta i que lideri aquests canvis.Ens va parlar de les aportacions que en aquest terreny havia fet en Paolo Freire, referent de molts mestres , sobretot en l´educació d´adults.
Al voltant de les 14 h i després d´algunes intervencions vam donar per acabada la jornada i ens vàrem emplaçar a anar el mes de maig a veure els companys d´Olot.

12 març Cardedeu
Jordi Mayol