Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
COMENTARI TROBADA AMB EL FILÒSOF JOAN CARLES MÈLICH 22/01/20 \\\ RELLA
GRUP DEBATS
COMENTARI TROBADA AMB EL FILÒSOF JOAN CARLES MÈLICH 22/01/20
Aquest dimecres dia 22 de gener de 2020, vam tenir el goig de compartir un temps amb el filòsof i professor, JOAN-CARLES MÈLICH.

Aquest dimecres dia 22 de gener de 2020, vam tenir el goig de compartir un temps amb el filòsof i professor, JOAN-CARLES MÈLICH.
En el grup de Debats, vam llegir el seu llibre: "Contra els absoluts" Converses amb Ignasi Moreta. (fragments editorial). A partir d'aquesta lectura vàrem pensar que seria interessant convidar-lo a Rella, amb l'objectiu de tenir una conversa sobre els temes que tracta en el seu llibre. Un acte obert a tothom, sap greu dir que va ser molt reduït el grup que vam gaudir d'aquesta trobada.
Es fa difícil sintetitzar les dues hores de conversa sobre la seva tesi.
Ell es defineix com: "Metafísicament agnòstic i èticament cristià"
Bàsicament es pregunta per l'ésser humà, què és?, relació amb la seva finitud. Per un ésser finit la moral és necessària.
A partir d'aquí paraules tan debatudes com: Democràcia. Legitimitat. Legalitat. Moral. Ètica.
En van ser l'eix de la conversa.
"...La moral és un conjunt de regles i normes d'acció, la moral és un marc normatiu, és prescripció és codi, és llei."
"...l'ètica no és normativa sinó responsiva, l'ètica és més exigent que la moral. L'ètica és donar resposta a la demanda del cos de l'altre, del cos que pateix. L'ètica és compassió_ i no és pietat."
Va ser molt interessant i enriquidor. Fer pensar sempre és bo i necessari i millor si és de la mà d'una persona que es fa preguntes i les comparteix, partint de que no presumeix de tenir la veritat.
Grup de Debats.