Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
RECOMANACIONS EN TEMPS DE CONFINAMENT:  del 27d'abril al 3 de maig \\\ RELLA
RECOMANACIONS PEL CONFINAMENT
RECOMANACIONS EN TEMPS DE CONFINAMENT: DEL 27D'ABRIL AL 3 DE MAIG
Algunes recomanacions que ens poden ajudar en aquests dies de confinament durant:
La setmana del 27 d'abril al 3 de maig de 2020

Cada dia nous articles

Si vols aportar algun article, entrevista o informació que et sembli interessant envia l'enllaç a la notícia al correu rellacat@rella.cat
posant en l'assumpte RECOMANACIONS

Per veure els articles anteriors cal anar a la SECCIÓ CORONAVIRUS i accedir a "RECOMANACIONS PEL CONFINAMENT"SETMANA DEL 27 D'ABRIL AL 3 DE MAIG.

"Per què la crisi del coronavirus a la llarga pot convertir el món actual en un de millor?". Article del Der Spiegel publicat a la revista EL TEMPS del 27/04/20

"Una Europa postpandèmia". Article de Carme Colomina al diari ARA el 27/04/20.

"José Mujica: 'S'ha tornat a demostrar que l'òrgan humà més sensible no és el cor sinó la butxaca". Entrevista de Raul Martínez a José Mújica ex president de l'Urugai al diari digital VilaWeb el 27/04/20.

"El Govern activa dues aplicacions per ajudar la ciutadania a gestionar els efectes del confinament"
ConfinApp i Gestioemocional.cat són un suport per les necessitats socials, econòmiques i emocionals derivades de la pandèmia. Article de la redacció del diari digital Social.cat el 27/04/20.

"La pandemia nos cogió crispados" Filósofos y politólogos avisan del descrédito de la razón y los hechos en favor de las emociones y las falsedades. Article de Fernándo García a La Vanguardia 27/04/20

"Mapa poètic dels països catalans" Text de Carla Fajardo. Gràfics i infografia: Esther Utrilla., publicat al suplement del diumenge del diari ARA el 26/04/20 i penjat a la web el 27/04/20.

"Jeremy Rifkin: "Estamos ante la amenaza de una extinción y la gente ni siquiera lo sabe", Entrevista de Juan M Zafra a Jeremy Rifkin publicada al diari digital Público, el 25/'4/20 i penjat a la web el 27/04/20.

"Horror vacui". Quan assenyalem el capital, recordem que les xarxes socials també són part d'aquest capital. Article de Brigitte Vasallo, escriptora i activista. Al diari ARA del 28/04/20.

"La privatización de la asistencia sanitaria dejó inermes a los geriátricos catalanes ante la pandemia". Article de Carlos Enrique Bayo al diari digital Público el 26/04/20 i penjat a la web el 28/04/20

"Apología del contagio". Article de Santiago Alba Rico.a la revista digital ctxt publicat el 28/04/20.

"España tenía una sanidad de las mejores antes de los recortes". Entrevista de Lluís Amiguet a Joseph Stiglitz a La Contra de La Vanguardia del 28/04/20.

"¿Por qué debemos hablar de riesgo y no solo de vulnerabilidad?" Article de Francisco Rey Marcos al diari El Pasís del 28/04/20

"Aquesta crisi posarà en valor la necessitat d'acompanyar el final de la vida" Entrevista de Èlia Pons al Dr. Marc Antoni Broggi publicat a Catalunya Plural el 28/04/20.

"Siguem infants" Entrevista amb el filòsof Jean-Luc Nancy publicat al Núvol el 28/04/20.

"La sanitat a Catalunya: deu anys, quatre instants i un relat" Article de Josep Carles Rius publicat al Diari de la Sanitat del 28/04/20.

"Pero, ¿se gestionó bien alguna crisis en España?" Article de Xosé Manuel Pereiro a la revista digital ctxt del 28/04/20.

"Miquel Martí, urbanista: "Hay que ganar espacio para el uso de peatones y bicis durante la desescalada" Entrevista de Pau Rodriguez a Miquel Martí al diari digital El Diario.es el 28/04/20.

"UNA ECONOMIA PER A LA VIDA" Un article d'Ivan Miró as la revista digital Crític el 28/04/20.

"El valor en les polítiques d'envelliment". Article de Carla Casas Vall publicat a la revista digital Social.cat el 29/04/20.

"El control (de l'epidèmia) a través del mòbil". Article de Milagros Pérez Oliva al diari El País Catalunya el 26/04/20 i penjat al web el 29/04/20.

INFORMACIÓ SOBRE LA DESESCALADA:
1.-"Desescalada: cuatro fases en al menos ocho semanas y por provincias". Article de Celeste López a La Vanguardia el 29/04/20
2.-"Así son las 4 fases de desescalada que plantea el Gobierno antes de llegar a "una nueva normalidad". Article de la redacció del diari La Vanguardia del 29/04/20.
3.-"Guía visual de la desescalada: fechas, fases y todas las claves de la vuelta a la normalidad" Article de la secció d'Infografia del diari El País el 29/04/20.

"Debemos replantearnos cómo y dónde viven nuestros mayores". Enrevista de Ima Sanchis a Marc Trepat a La Contra de La Vanguardia el 29/04/20.

"PENSAR EL MÓN DESPRÉS DEL CORONAVIRUS"Què diuen els filòsofs sobre el món que ve. Recull d'entrevistes fetes per la revista digital El Núvol i algunes publicades en aquest recull. Penjat el 29/04/20,

"PANDÈMIA I SERVEIS PÚBLICS: NOTES SOBRE GESTIÓ PÚBLICA" Article de Xavier Godás a la revista digital Crític el 29/04/20.

"La transición a la sociedad digital no puede basarse en un modelo securitario" Entrevista de Steven Forti a Francesca Bria, presidenta del Italian Innovation Fund i Senior Adviser de ONU-HABITAT, publicat a la REVISTA DIGITAL CTXT EL 29/04/20

"QUINS SÓN ELS 10 POBLES AMB LA TAXA MÉS ALTA DEL CORONAVIRUS I QUÈ HI HA PASSAT"
Set dels deu municipis més afectats per la Covid-19 han tingut brots en residències de gent gran i alguns multipliquen per 20 la mitjana d'afectació de Catalunya. Article de Joan Vila i Triadu a la revista virtual Crític el 30/04/20.

"Reneix el Diari de Barcelona": Torna la capçalera catalana amb més de dos segles d'història El Diari de Barcelona és un mitjà elaborat per estudiants de Periodisme, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques, Llengües Aplicades, i Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra. Donem la benvinguda a aquest nou diari digital. Publicat al 30/04/20.

"Et diré tres paraules: dona, vida i llibertat". Entrevista de Josep Tassies a Amina Hussein periodista i traductora al Diari de Barcelona el 30/04/20.

"La utopía en la era del Antropoceno" Article de Santiago Álvarez Cantalapiedra, publicat a la revista PAPELES 149 de la Fundació FUHEM, el 30/04/20.

"Construyendo utopías reales". Article de Erik Olin Wright publicat a la revista PAPELES 149 de la Fundació FUHEM, el 30/04/20.

"El gran paradigma de la solidaritat". Article de Jordi Balcells al diari digital Social.cat del 30/04/20

"Qui no plora, no mama"? o perquè hi ha gent que no sol·licita prestacions econòmiques" article de Bru Laín, secretari de la Red Renta Básica, publicat en el Blog:" Llei de l'engel, no vivim només del pa", el 30/04/20.

"Prestacions econòmiques, serveis socials i ens locals després del Coronavirus". Article de Miguel Àngel Manzano, publicat en el Blog "Llei de l'engel, no vivim només del pa", el 27/04/20 i penjat al web el el 30/04/20.

"El capitalismo ya no es inevitable" Entrevista de Marcelo Expósito a a Franco Berardi "BIFO", filòsof i activista a la revista virtual ctxt el 30/04/20.

"Enverinada normalitat: la pandemia està lligada a la crisi ambiental i climàtica". Article de Josep Cabayol al diari Catalunya Plural el 28/04/20 i penjat a la web el 30/04/20.

Eudald Carbonell, arqueólogo: "El capitalismo es un sistema caduco que no soluciona los problemas que genera" Entrevista de Neus Tomàs a Eudald Carbonell al diari digital El diario.es el 30/04/20.

"Alternativas económicas frente a la pandemia". Article de Vicenç Navarro al diari digital El Diario.es el 30/04/20.

"Coronavirus: detonador de crisis sistémica, semilla de cambio sistémico". Article de Lucía Muñoz Sueiro a la revista digital ctxt el 30/04/20.

"El drama de decidir" Article de Danial Innerarity al diari El País publicat el 01/05/20.

"La debacle económica del coronavirus en gráficos" Article de: Mariano Zafra, Patricia R. Blanco, Antonio Alonso, Luis Sevillano i Jacob Vicente López. al diari El País del 01/05/20.

"LES 10 REFORMES URGENTS PER PROTEGIR ELS NOSTRES DRETS LABORALS". El Col·lectiu Ronda proposa que algunes mesures pendents a l'Estat espanyol per pal·liar mancances i debilitats del marc de relacions laborals es posin en marxa ara, donat el brutal impacte de la pandèmia en el món del treball. Article d'Homera Rosetta amb la col·laboració de Col·lectiu Ronda. Publicat a la revista digital Crític el 01/05/20.

"GUIA D'AUTODEFENSA LABORAL EN TEMPS DEL CORONAVIRUS". "Coneix els teus drets laborals en relació amb els ERTO, el teletreball, les baixes mèdiques i altres situacions durant l'estat d'alarma" Article d'Homera Rosetta amb la col·laboració de Col·lectiu Ronda. Publicat a la revista digital Crític el 23/04/20.i penjat a la web el 01/05/20.

"CORONAVIRUS: LA PRECARIETAT LABORAL AL DESCOBERT". "Temporals, autònoms, treballadores de la llar o immigrants sense papers són més vulnerables que mai per la manca de drets laborals durant la crisi per la Covid-19. Els problemes endèmics del mercat de treball s'aguditzen i forcen algunes mesures excepcionals, encara que poques i insuficients". Article d'Homera Rosetta amb la col·laboració de Col·lectiu Ronda. Publicat a la revista digital Crític el 08/04/20.i penjat a la web el 01/05/20.

"Christian Felber: «El confinamiento nos demuestra que sí somos capaces de vivir con menos»" Entrevista de Chus García Fernández a Christian Felber, ideòleg de la Economía del Bié Comú, publicat a La Mareas el 24/04/20 i penjat a la web el 01/05/20.

"Alba Rico: "Nadie nos ha enseñado a morir. En Occidente hemos vivido durante décadas muy protegidos de la realidad". Entrevista de Mónica G. Prieto a Santiago Alba Rico a la revista La Marea el 01/05/20.

"El derecho a manifestarse en estado de alarma". Article de Pastora Filigrana a la revista digital ctxt el 01/05/20

"Els 20 anys de RAC1 en 20 píndoles" Recull d'Alex Gutierrez i Albert Castellví al diari ARA del 01/05/20

Didier Fassin, Metge, sociòleg, antropòleg i investigador a Princeton. "El primer retorno a la normalidad no se producirá en la vida cotidiana, sino en el resurgir de las viejas ideologías" Entrevista de Enric Bonet a Didier Fassin a la revista digital ctxt del 02/05/20

Txell Feixas: "El món àrab viu una revolució femenina, però està silenciada pels estereotips". Entrevista de Cristina Mas a Txell Feixes al diari ARA el 02/05/20.

"La pensada de les províncies". Article de Josep Ramoneda al País edició de Catalunya el 02/05/20.

"Àlex Arenas: 'El més greu és que tard o d'hora haurem de fer un pas enrere, segur"
Entrevista al físic de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Entrevista de Josep Casulleres Nualart a Alex Arenas al diari digital VilaWeb el 02/05/20.

"Esperanza". Article de Manuel Castells a La Vanguardia el 02/05/20.

"Cómo volver a salvar la democracia". Article de Xavier Mas de Xaxàsa La Vanguardia el 02/05/20.

"La pandemia y el sistema-mundo". Article d'Ìgnacio Ramonet a Le Monde Diplomatique en español. Publicat el 24/04/20 i penjat a la web el 03/05/20.

"EL FUTURO DESPUÉS DEL CORONAVIRUS". 75 expertos y pensadores ofrecen su visión de las claves de la nueva era : Eva Illouz, Slavoj Zizek, Richard Sennett, Yanis Varoufakis, Paul B. Preciado, Daniel Innerarity, Pepe Mújica, Samir Nair entre altres... cordinat per l'equip d'IDEAS del diari El País el 03/05/20.

"Fukuyama:"La pandemia puede castigar a los líderes populistas por su ineptitud". Entrevista de Xavier Mas de Xaxàs a Francis Fukuyama a La Vanguardia del 03/05/20.

"Los aciertos de Grecia y Portugal". Article de Joaquin Luna a La Vanguardia del 03/05/20.

"Peter Sloterdijk. "El regreso a la frivolidad no va a ser fácil". Entrevista de Ana Carbajosa al filòsof alemany Peter Sloterdijk al diari El País el 03/05/20.

"Elogi de la vellesa 2. De l'esperit i la ment" Article d'Eulàlia Lledó Cunill a la seva pàgina web el 03/05/20.

"Jeremy Rifkin: "Estem amenaçats d'extinció i la gent ni ho sap". Entrevista de Joan M. Zafra a Jeremy Rifkin al diari digital El Nacional.cat el 03/05/20.

"Hem de dir prou". Article de Francesc Valls al diari El País edició de Catalunya el 03/05/20.


Per més recomanacions consulta les recomanacions de les setmanes anteriors seguint aquest enllaç