Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
RECOMANACIONS EN TEMPS DE CONFINAMENT [ÚLTIMA SETMANA] del 11 al 17 de maig \\\ RELLA
RECOMANACIONS PEL CONFINAMENT
RECOMANACIONS EN TEMPS DE CONFINAMENT [ÚLTIMA SETMANA] DEL 11 AL 17 DE MAIG
Algunes recomanacions que ens poden ajudar en aquests dies de confinament durant:
La setmana del 11 al 17 de maig de 2020

Cada dia nous articles

Si vols aportar algun article, entrevista o informació que et sembli interessant envia l'enllaç a la notícia al correu rellacat@rella.cat
posant en l'assumpte RECOMANACIONS

Per veure els articles anteriors cal anar a la SECCIÓ CORONAVIRUS i accedir a "RECOMANACIONS PEL CONFINAMENT"


SETMANA DEL 11 AL 17 DE MAIG DE 2020

"Conclusiones del experimento de la renta básica en Finlandia: no activa el mercado pero sí mejora la salud mental" Article de Jon Henley al diari digital El Diario.es el 11/05/20.

"ccu cgg cgg gca. Las doce letras que cambiaron el mundo". Article de Manuel Anseda, Artur Calocha i Mariano Zafra, publicat al diari El País el 11/05/20.

"Un grupo de intelectuales y políticos promueve una Internacional Progresista" Noam Chomsky, Naomi Klein, Yanis Varoufakis, Fernando Haddad y la primera ministra islandesa, entre otros, instan a la defensa de la democracia, la solidaridad, la igualdad y la sostenibilidad. Article de la Redacció del diari El País el 11/05/20.

"El coronavirus, el 'boom' editorial que está a la vuelta de la esquina". Article de Miquel Alberola al diari El País el 11/05/20.

"Joan-Ramon Laporte: 'No s'ha de tractar el virus com sigui, s'ha de tractar el pacient'. Entrevista d'Oriol Bàbler a Joan Ramon Laporte al diari digital VilaWeb el 11/05/20.

"Laboratorio cooperativo". Article de Jordi Amat al diari El País del 12/05/20.

"Tres mejor que uno". Article de David Trueba al diari El País del 12/05/20.

"Imatges Barcelona conté més de 4.000 fotografies en línia de la vida a la ciutat". Recull d'imatges de la ciutat el diari El Periódico del 12/05/20.

"PASTORA FILIGRANA"HEM D'ORGANITZAR POLÍTICAMENT EL PATIMENT DE LA GENT". Entrevista d'Antoni Trobat a Pastora Filigrana a la revista digital Crític el 12/05/20.

"La Internacional Progressista com a possible nou model de fer política i d'organitzar-se". Article de Vicenç Partal del diari digital VilaWeb de 12/05/20.

"Saskia Sassen: 'L'enemic no és el virus sinó les grans empreses extractives". Entrevista a Saskia Sassen per la redacció del diari digital VilaWeb de 12/05/20.

"Oferir en sacrifici la gent gran" Article de Marta Rojals al diari digital VilaWeb de 12/05/20.

"MAGINAR EL NECESSARI: TRES PRIORITATS CLAU PER AL 99%".. Article de Joan Buades a la revista digital Crític el 08/05/20 i penjat al 12/05/20.

"No té sentit que les feines vitals no siguin valorades i es paguin morterades per feines inútils".Entrevista de Siscu Baiges a l'escriptora Najat El Hachmi a Catalunya Plural el 12/05/20.

"La immunitat de grup queda molt lluny". Diversos estudis situen la seroprevalença per sota del 15%. Els epidemiòlegs demanen que no s'abaixi la guàrdia amb la vigilància. Article de Pablo Linde i Jéssica Mouzo Quintans al diari El País edició de Catalunya el 13/05/20.

"La bici se abre paso en el reino de los coches". Article de Clara Blanchar al El País edició de Catalunya el 13/05/20.

"Habría que haber aislado bien a los ancianos y haber dejado salir a los niños". Entrevista d'Ignacio Zadra al pediatra Carlos González al diari El País el 13/05/20.

"En el contacte s'aprèn a viure". Article de Josep Ramoneda al diari ARA el 13/05/20.

"Vanda Marujo: 'Portugal ho ha fet bé, contra tot pronòstic'. La doctora portuguesa explica algunes de les claus de l'èxit del seu país en la lluita contra la Covid-1 Entrevista de Sebastià Bennasar a Vanda Marujo al diari digital VilaWeb el 13/05/20.

"La renta básica es un colchón de seguridad para nuestras economías, no solo las domésticas", Entrevista de Mar Calpena a Philippe Van Parijs publicat a la revista digital ctxt el 14/05/20.

"NOAM CHOMSKY. "EL PODER APROFITA LA COVID-19 PER IMPOSAR UNA VERSIÓ AUTORITÀRIA DEL SISTEMA NEOLIBERAL". Entrevista de Ricard Ustrell a Planta Baixa de TV3 a Noam Chomsky i recollida a CRÍTIC el 24/05/20.

"Decrecimiento: nuevas raíces para la economía". Re-imaginando el futuro después de la crisis del coronavirus. Article de
Degrowth New Roots Collective a la revista ctxt el 13/05/20.

"La desigualdad de la propiedad crea una enorme desigualdad de oportunidades en la vida" Entrevista de Nikolaos Gavalakis (IPS) a l'econimista THOMAS PIKETTY a la revista digital ctxt el 15/05/20.

"José Antonio Marina: "No basta con la experiencia, hay que querer aprender"Entrevista de Sergio Vila-Sanjuan a José Antonio Marina al diari La Vanguardia el 16/05/20.

"Casado i la desfiguració política". Article de Josep Ramoneda al diari El País edició de Catalunya el 16/05/20.

"El trencaclosques de la immunitat". Article de Michele Catanzaro al diari El Periódico del 16/05/20.

"Barcelona manté el Grec amb 80 produccions i aforaments reduïts" Article de José Angel Montañes al diari El País edició de Catalunya del 16/05/20.

"Byung-Chul Han: "El coronavirus ha acabado con los rituales. Ni siquiera está permitido darse la mano". Entrevista de Cesar Rendueles a Byung-Chul Han a la secció Babelia del diari El País del 16/05/20.

"Entre la llibertat i la seguretat: com ens relacionarem després de la Covid-19?". La filòsofa Laura Llevadot i el sociòleg Toni Mollà analitzen el nou escenari de vincles socials que sorgirà del confinament i la desescalada al diari digital Nació Digital el 16/05/20.

"Desobedients". Tenir premsa lliure també depèn dels lectors. Article d'Andreu Barnils al diari digital VilaWeb el 17/05/20.

"Qui coordinarà l'estratègia de la nova Internacional Progressista?". El popular senador nord-americà Bernie Sanders i l'ex-ministre de Finances d'Alexis Tsipras l'han impulsada. Article de la Redacció del diari deigital VilaWeb el 17/05/20.

"Una qüestió de llibertat". Article de Jean-Luc Nancy al NÜVOL publicat el 17/05/20.

"La força de sentir-nos febles contra el virus". Simon Critchley creu que el virus ens recorda les implicacions polítiques de la nostra debilitat" Article de Joan Burdeus al NÚVOL publicat el 17/05/20.

"REVISTA BARCELONS SOCIETAT 26"- Covid19: Situar el debat, situar l'emergència" Revista de coneixement i anàlisi social de l'Ajuntament de Barcelona n 26 sobre el Covid 19. penjada a la web el 17/05/20.

"«Som a l'uci social»: les entitats demanen als Governs que s'impliquin en la pobresa". Article de E. Colell i G. Ubieto al diari El Periódico de Catalunya del 17/05/20.


Per més recomanacions consulta les recomanacions de les setmanes anteriors seguint aquest enllaç