Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU: [ÚLTIMA SETMANA] del 15 al 19 de juny \\\ RELLA
RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU
RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU: [ÚLTIMA SETMANA] DEL 15 AL 19 DE JUNY
Articles, entrevistes, manifestos i documents del món educatiu en temps de confinament recollits a la darrera setmana
La setmana del 15 al 21 de juny de 2020

Hem fet aquest "RECULL DE RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU" des del de març i fins el 19 de juny, cada dia fent un recull de noticies, entrevistes , vídeos i audios que ens han acompanyat en aquests dies de confinament. Esperem que us hagin ajudat a estar el dia en aquest llarg període de confinament

Si vols aportar algun article, entrevista o informació que et sembli interessant envia l'enllaç a la notícia al correu rellacat@rella.cat
posant en l'assumpte RECOMANACIONS EDUCATIVES

Per veure els articles anteriors cal anar a SECCIÓ CORONAVIRUS i accedir a "RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU"

SETMANA DEL 15 AL 19 DE JUNY de 2020

[AMB L'ÚLTIM DIA DEL CURS ACABEM AQUESTES "RECOMANCIONS DEL MÓN EDUCATIU EN TEMPS DE CONFINAMENT"]


"Tres models escolars; tres maneres d'entendre l'educació (I)". Article de Jaume Carbonell al Diari de l'Educació del 15/06/20.

«L'escola ha de tornar sense por al setembre». Tres professores i dues mares i un pare d'alumnes debaten sobre com ha de ser la tornada a l'escola després de la desescalada. Debat recollit per Manuel Arenas al diari El Periódico del 15/06/20.

'El menjar no es llença': les criatures alcen la veu per dir la seva sobre l'aprofitament alimentari", Article de la redacció del diari digital SOCIAL.CAT presentant aquest llibre el 15/06/20.

"Un estiu en què caldrà mantenir distàncies". Article de Laura Pinyol a l'ARACRIATURES del diari ARA del 13/06/20 i penjat a la web el 15/06/20.

"Para un control público de los datos de nuestros alumnos". Article d'Andreu Navarra al diari El País del 15/06/20.

"500 euros i 80 hores de casal d'estiu per a cada infant vulnerable: la proposta de la Fundació Bofill als ajuntaments". Article de Laia Vicens al diari ARA del 16/06/20.

"DIMECRES, A LES 22.05, A TV3 Especial "L'escola contagiada. Com serà el retorn a les aules?", amb Raquel Sans

"Màxima expectació davant les instruccions d'inici de curs". Article de Víctor Saura al Diari de l'Educació el 16/06/20.

"Tres models escolars; tres maneres d'entendre l'educació (i II)". Article de Jaume Carbonell al Diari de l'Educació del 16/06/20

"Els nens reconquereixen la Barcelona turística". La reapropiació dels barris cèntrics per part dels veïns es veu enfosquida per la crisi que provoca la falta de visitants.Article de Clara Blanchar al diari El País edició de Catalunya el 16/06/20.

"Los 2.000 millones para la pública comprometidos por el Gobierno serán finalmente 1.600". Article de la Redacció del Diario de la Educación el 16/06/20.

"Enseñar, aprender, educar". Article del Xavier Besalú al Diario de la Educación del 16/06/20.

"Las autonomías decidirán si dan fondos extra a la escuela concertada". Article d'Anna Torres i Ignacio Zafra al diari El País del 16/06/20-

"Gobierno y comunidades comprarán medio millón de ordenadores y tabletas para los colegios". Article d'Elisa Silió i Ignacio Zaffra al diari El País del 16/06/20.

"L'educació per projectes, un aliat en l'educació a distància pel confinament". L'escola Sant Jordi de Navàs i l'Horitzó de Barcelona defensen que la metodologia els ha permès una millor adaptació. Article de l'ACN al diari digital SOCIAL.CAT del 16/06/20.

"Ensenyar o acompanyar? La tasca docent durant el confinament". Article d'Aina Tarabini i Judith Jacovkis al Diari de l'Educació del 17/06/20.

"L'educació és essencial? I l'educació pública?". Article del Joan Domènech Francesch al Diari de l'Educació del 17/06/20.

"Escola catalana: cap a on?" Article de Joan Serra Capallera al Diari de l'Educació del 17/06/20.

"Retornem de debò a l'educació" Article de Josep Manuel Prats al Diari de l'Educació el 17/06/20.

"Barcelona reobre les escoles bressol municipals amb més de 1.500 alumnes". Article de la Redacció de 3/24 del 15/06/20 i penjada a la web el 17/06/20.

"El maestro es insustituible, en la pantalla solo ves un sesgo de cara". Entrevista de Elisa Silió a Francisco Mora, doctor en Neurociencia, catedrático de Universidad al diari El País del 17/06/20.

"Gino Ferri: "Conectar el proceso educativo a la vida es lo más necesario y lo que menos existe en la escuela<". Entrevista de Gessamí Forner amb Gino Ferri a EL SALTO el 15/06/20 i pemjafa al web el 17/06/20.

"Heike Freire, educadora: "Queremos meter a los niños en una escuela monstruosa y cruel". Entrevista d'Ana del Barrio a Heike Freire al diario El Mundo del 15/06/20 i penjada a la web el 17/06/20.

"Educar en y para la incertidumbre". Article de Julio Rogero al Diario de la Educación del 17/06/20

"Tonucci: «Els nens han trobat a faltar als amics i han acabat farts de deures». Entrevistea de Victor Saura a Francesco Tonucci al Diari de l'Educació del 18/06/20.

"Barcelona publica dues guies per ajudar els monitors d'activitats d'estiu". Article de la Redacció del diari digital SOCIAL.CAT del 18/06/20.

Dijous 18, a les 18 hores: Debat-col·loqui entre Aina Tarabini, Judith Jacovkis i Jaume Carbonell des del DIARI DE L'EDUCACIÓ

"El arte, esencial en la educación". Aricle de Marián López Fernández Cao al diari El País del 18/06/20.

"Los docentes de infantil y primaria prefieren reorganizar las clases presenciales y los de secundaria, que haya una parte 'online'. Article de Beatriz Lucas al diari El País del 18/06/20.

"Tanquem l'escola?". Article de Dolors Feixas al Catorze.cat del del 18/06/20.

"PROGRAMA ESPECIAL - ENSENYAR O ACOMPANYAR? LA TASCA DOCENT DURANT EL CONFINAMENT". Video de la conversa entre Aina Tarabini i Judith Jacovkis moderada per Jaume Carbonell i organitzada pel Diari de l'Educació per presentar la "RECERCA ESCOLES CONFINADES" que podeu consultar en aquest enllaç. i realitzat el 18/06/20.

"El profesorado se siente abandonado por las administraciones educativas". Article de Pablo Gutierrez de Álamo al Diario de la Educación del 19/06/20.

"Confinament infantil i tornada a l'escola: un mirall per llegir les necessitats dels adults". Article de Sandra Vicente al Diari de l'Educació del 19/06/20.

"Los deberes atrasados del sistema educativo: digitalización, segregación y conciliación". Article d'Ismael Peña-López a la revista digital ctxt del 19/06/20.


PUNT I FINAL A 4 MESOS DE RECOMANACIONS DEL MÓN EDUCATIU DIÀRIES EN TEMPS DE CONFINAMENT.

BON ESTIU

BON DESCONFINAMENT A TOTHOM* Per veure i consultar més recomanacions del món educatiu, consulta les recomanacions de les setmanes anteriors seguint aquest enllaç