Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Pel·lícula La Journée de la jupe a la Filmoteca 29/09/2020 \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
PEL·LÍCULA "LA JOURNÉE DE LA JUPE" A LA FILMOTECA 29/09/2020


Recuperem l'activitat que havia estat programada per commemorar el 10è aniversari de Rella.
El Grup d'Activitats us anima a assistir a la projecció de la pel·lícula "La journée de la jupe" (El dia de la faldilla) en VOSC a la Filmoteca de Catalunya. Serà una sessió especial a petició de Rella, oberta al públic en general i presentada per la professora de cinema i de secundària Mercè Coll.

"El dia de la faldilla" és una pel·lícula dirigida per Jean-Paul Lilienfeld i protagonitzada per Isabelle Adjani, que va ser guardonada amb el premi César a la millor actriu l'any 2009.
Sonia Bergerac és una professora d'un institut de secundària d'extraradi, on la major part de l'alumnat és immigrant. Un dia durant una classe de teatre descobreix una pistola en la motxilla d'un alumne. A partir d'aquest moment es desencadenen tota una sèrie d'incidents inesperats i afloren els conflictes de la comunitat.
Us proposem aquesta pel·lícula perquè reflecteix diferents problemàtiques de la nostra societat que el sistema educatiu afronta com la violència verbal i física, el masclisme, la dificultat d'encaix dels joves immigrants, el xoc de cultures i religions, etc.
El títol de la pel·lícula fa referència a la qüestió de gènere i al masclisme, element central de la pel·lícula. Arran d'aquest film els sindicats d'estudiants de secundària van demanar un dia de la faldilla per promoure la igualtat i el respecte entre nois i noies.
En el següent enllaç trobareu la fitxa pedagògica (en francès) de la pel·lícula.

Dia: dimarts 29 de setembre del 2020
Hora d'inici: 18 hores
Lloc: Filmoteca de Catalunya, sala Laya. Plaça de Salvador Seguí, 1-9 de Barcelona
(Podeu arribar-hi amb Metro: línies L3 Liceu / L2 Paral·lel i Bus: 21 / 59 / 88 / 91 / D20 / D50 / H14 / V11 / V13)
Preu: 3€ (entrada reduïda per als jubilats). Cadascú ha de comprar la seva entrada. Podeu comprar l'entrada anticipadament de forma on-line AQUÍ.

Mesures de seguretat Covid-19: La Filmoteca garanteix l'aplicació de les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. És obligatori l'ús de mascareta durant tota la projecció.

Aquesta activitat està oberta a socis i acompanyants. Per tal de saber el nombre de persones inscrites, us demanem que ompliu el següent FORMULARI.

Us animem a participar-hi. Per a qualsevol dubte, podeu enviar un correu a
activistesrella@gmail.com