Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
COMENTARIS SOBRE LA SEGONA TROBADA DEL CICLE EL TEMPS VIRTUAL A RELLA \\\ RELLA
RACO D'OPINIÓ DEL TEMPS VIRTUAL A RELLA
COMENTARIS SOBRE LA SEGONA TROBADA DEL CICLE "EL TEMPS VIRTUAL A RELLA"
Aquí teniu dos comentaris sobre la segona trobada de: "EL TEMPS VIRTUAL A RELLA" sobre EL VIATGE A TRAVÉS DE LES EDICIONS DE TIRANT LO BLANC

Encarna Alemany i Maria Altisent ens donen la seva visió sobre la segona trobada del CICLE DE TROBADES VIRTUALS "EL TEMPS VIRTUAL A RELLA" que anirem fent periòdicament al llarg d'aquest any.

Veure el comentari de l'Encarna Alemany aquí

Veure el comentari de la Maria Altisent aquí
COMENTARI ENCARNA ALEMANY

El grup de clàssics de Rella que estan llegint i comentant la novel·la, Tirant lo Blanc, han decidit convidar-nos a dues xerrades relacionades amb aquesta lectura.

A la primera el professor de la UB Joan Perera ens ha fet participar d'un «viatge a través de les edicions de Tirant lo Blanc», en el que, mentre veiem imatges dels llibres que s'han anat publicant des de 1490, ens ha explicat, d'una forma molt amena els diferents tipus d'edicions que podem trobar. Una feinada impressionant recollir tota aquesta informació.

Després de gaudir de les seves explicacions, ens ha donat eines per decidir quina de les publicacions existents ens pot aportar més plaer, ja que no ens ha quedat cap dubte, que si no el coneixem, ens estem perdent un excel·lent llibre.

Fins a la pròxima trobada virtual de Rella.

Encarna Alemany


COMENTARI MARIA ALTISENT

TOT UN VIATGE

Quan planegem un viatge, imaginem un trasllat a indrets nous i enriquidors i hi posem tota aquella il·lusió que convertirem en gaudi. Disposar d'una bona guia garanteix aquest enriquiment i el gaudi. Un cop en tornem, ho fem carregats amb el bagatge que ens deixa el viatge i del qual en parlarem molt de temps. Nous valors els farem nostres per sempre més
.
Avui, el nostre viatge a través de les edicions del Tirant Lo Blanc ha assolit amb molta satisfacció el nivell d'exigència que es pot aplicar al millor viatge: ens ha enriquit, l'hem gaudit i en parlarem molt de temps. Així ho vam manifestar al professor Joan PERERA que ens va guiar sàviament i amb traça durant la seva xerrada quan ens va enlairar i traslladar en el temps.

Les diferents edicions del Tirant Lo Blanc ens van dur des de les incunables edicions de l'època medieval fins a la més recent i propera i coneguda pels CLÀSSICS de RELLA. En tornarem a parlar cada cop que ens tornem a trobar; ben segur!

Hem anat, hem tornat, hem après i ara ens quedaran conceptes nous, dels quals en ressalto la importància i distinció entre edició, versió, adaptació... Poden semblar sinònims, però ja hem après que són ben diferents i aplicarem l'adient a qualsevol llibre del TIRANT que ens caigui a les mans.

He seleccionat aquests conceptes entre tants altres que podria haver triat per tal d'arribar a la mateixa conclusió: la xerrada del professor ens va aportar aquella riquesa que descobrim en els viatges. Ara en sabem una mica més i ens enllustra haver estat al costat de qui en sap molt.

Aquesta segona trobada virtual, com l'anterior, ens deixa molt bon gust i ànims per tal de continuar treballant i aprofitant aquest programa virtual i engrescador, que ens enriqueix, en contra, de l'empobriment que podria néixer de la nostra absència quotidiana i presencial.
Jo també estic molt contenta de l'esforç que trobem i posem en aquest cicle virtual.

Maria Altisent