Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Comentari En lloc segur de Wallace Stregner \\\ RELLA
GRUP CLUB DE LECTURA
COMENTARI EN LLOC SEGUR DE WALLACE STREGNER
En lloc segur de Wallace Stenger (Iowa, EEUU 1909-Nou Mèxic, EEUU 1993)

És un relat de dues parelles joves, dos matrimonis que es coneixen i comencen una relació d'amistat que ha de durar tota la vida. El punt en comú que els ha portat a establir aquesta relació és el món universitari, en el que cadascun dels dos personatges masculins, en Did i en Larry han d'afrontar les lluites de poder per assolir un status dins del món acadèmic.

Si bé la novel·la ens parla de l'amistat entre aquestes dues parelles, la reflexió que fem ens porta a qüestionar l'excés de generositat constant d'una parella envers l'altra, de manera que es produeix certa admiració que porta a pensar que l'amistat entre elles està descompensada. Per altra banda la Charity, autèntica protagonista sobre la que gira la novel·la, ens la mostra com una dona que fa i desfà com a ella li plau sobre la vida del seu marit, en Sid, i les persones del seu entorn fins a fer-te sentir incòmode en alguns moments. També ens porta a valorar el comportament de la societat americana tant diferent a la nostra a l'hora d'oferir ajuda als amics. Tot i saber que la novel·la emfatitza l'amistat, no deixa de sorprendre la manca de referència envers els fills que es mencionen de forma discreta i que no és fins al final del llibre que sabem el que la Charity ha decidit que vol per a cadascun d'ells.

Coincidim que és una novel·la molt ben escrita i de lectura amena.

La descripció del paisatge embolcalla d'una manera tan real que a moments tens la sensació d'estar passejant per els meravellosos boscos de faig i bedolls sentint el cant dels ocells i banyant-te en el llac a la llum de la lluna.

En lloc segur no deixa de ser un llibre que parla de l'amor i l'amistat en el que s'hi descriuen sentiments que ens acompanyen al llarg de la nostra vida i en el que cadascun dels lectors es podrà interrogar sobre quin és el seu lloc segur.


Angelina Estany
Club de Lectura

Maig 2021