Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
NOU ARTICLE AL BLOG DE RELLA D'EL DIARI DE L'EDUCACIÓ 01-06-21 \\\ RELLA
BLOG DE RELLA
NOU ARTICLE AL BLOG DE RELLA D'EL DIARI DE L'EDUCACIÓ 01-06-21
Article de Quim Lázaro, en nom de la Junta de RELLA amb el títol de: "Tard o d'hora tots ens jubilem"

On es presenta la nostra Associació als lectors del Diari de l'Educació, donat que aquest any no s'han fet els actes d'homenatge als docents jubilats on hi participàvem, donant a conèixer la nostra entitat als docents que es jubilaven

Veure l'article aquí

TARD O D'HORA TOTS ENS JUBILEM.

Quan estem en actiu, molts esperem la jubilació entre les ganes d'arribar hi i la por a no saber ocupar el temps d'una manera activa. Als docents de la xarxa pública, un cop jubilats, el Departament d'Educació, per mitjà dels seus Serveis Territorials o des del Consorci d'Educació de Barcelona o l'IMEB de Barcelona, ens fan un acte d'homenatge. Un reconeixement públic a la feina feta al llarg de la nostra vida activa als servei de l'educació del país.

Molts dels que ens hem jubilat darrerament hem vist reconegut, en aquest acte, el nostre esforç i dedicació per construir una escola pública democràtica i de qualitat. Treballant per la renovació pedagògica i fent un tomb radical al model d'escola que nosaltres vàrem viure com alumnes en plena dictadura franquista. Recuperar l'escola catalana, els principis innovadors de la pedagogia catalana de principis del segle XX, de la República i participar activament en les Escoles d'Estiu de Rosa Sensat, acollint el gruix dels alumnes nouvinguts que han anat arribant al nostre sistema educatiu i afrontant el repte de la escola inclusiva i per a tothom.

Un cop jubilats després d'una vida laboral intensa, entrem en una nova etapa de la nostra vida plena d'activitats, ja siguin culturals, familiars, esportives o de voluntariat. No parem, l'oferta d'activitats adreçades a aquest col·lectiu és cada dia més extensa i com sempre hem de triar i buscar un equilibri entre la nostra vida personal i familiar i les nostres activitats quotidianes.

És en aquest moment en què us volem donar a conèixer la nostra associació de docents jubilats i explicar-vos: qui som, què fem. Segur que si encara esteu en actiu coneixereu algun company o companya que s'ha jubilat i li podeu fer arribar aquesta informació i si ja esteu jubilats segur que us podem ajudar a trobar una colla, un grup o un col·lectiu actiu i acollidor com és RELLA. [L'Associació de mestres i professorat jubilats] que ha celebrat l'any passat el seu 10è aniversari.

Per tots aquells que voleu fer activitats culturals i de lleure tenim diferents propostes: el Grup de Debats, el Grup de Passejades, el Grup de Fotografia, el Grup d'activitats i sortides, dos Grups de conversa en anglès, el Grup de Clàssics i el Club de Lectura.

Per si voleu fer Voluntariat Educatiu també tenim un Grup de Voluntariat que gestiona les propostes que ens arriben de les entitats, on tenim un ampli ventall de propostes a fer.

Finalment pels qui no voleu deixar el món educatiu i voleu poder participar en el seu dia a dia, tenim el Grup d'Educació, on des de la nostra situació de docents jubilats, poder expressar la nostra opinió i experiència per a la millora del Sistema Educatiu del país. Un canal que utilitzem és aquest Blog al Diari de l'Educació i l'altre participant en projectes, debats i activitats dins de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya de la qual formem part com l'àmbit de docents jubilats.

Cada any hem anat als actes d'homenatge als docents jubilats, però aquest curs no s'han fet i volem aprofitar aquest espai del Diari de l'Educació per donar-nos a conèixer i explicar-vos tot el que estem fent en l'àmbit dels docents jubilats. Ens agradaria que visiteu la nostra web o mireu el nostre díptic i tingueu l'oportunitat de coneixe'ns més i si voleu poder associar-vos i compartir amb nosaltres aquest projecte,

Actualment som unes 200 persones al voltant de la ciutat de Barcelona però tenim seus a Granollers i Olot i fent activitats conjuntes amb els Jubis de Vilafranca del Penedès.

Com tots els col·lectius ens hem hagut d'adaptar a la nova situació com a conseqüència de la Covid 19. Una de les propostes durant la pandèmia va ser recollir textos, dibuixos i fotografies que la gent va enviar a la nostra web i com a resultat de les 40 aportacions, hem fet un llibre amb tots els materials rebuts i titulat ESCRITS EN TEMPS DE CORONAVIRUS que podeu comprar des de la nostra web
.
Actualment fem totes les trobades de RELLA, tant dels grups com les reunions generals, per la plataforma Zoom i aquest curs hem creat un cicle de debats anomenat " EL TEMPS VIRTUAL A RELLA" que es pot veure pel canal RELLA Associació de Youtube, amb xerrades, debats i exposicions de feines fetes, que cada grup ens presenta. Dins d'aquest cicle hem presentat el llibre de RELLA, hem parlat del llibre de Tirant lo Blanc, de com serà el món al 2021, de l'Escola Laica, hem fet una passejada virtual pel Casc Antic de Barcelona, hem gaudit del recull de treballs fets pel Grup de Fotografia, la presentació del nou llibre del filòsof Josep Maria Esquirol i la història i evolució d'un barri singular: la Barceloneta. Aviat tindrem en Pedro Olalla, en Daniel Innenarity i en Màrius Serra per acabar aquest curs. Volem seguir de cara al proper curs combinant trobades presencials amb la seva emissió on line.

Us animem a visitar la nostra web i esperem que tard o d'hora ens retrobarem en aquest espai de lleure, ple d'activitat i trobades que tant ens agrada compartir amb tots vosaltres,

Quim Lázaro
Junta de RELLA