Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Jornada: Educar a l'etapa 0-6. Situació actual i perspectives \\\ RELLA
GRUP EDUCACIÓ AVUI
JORNADA: EDUCAR A L'ETAPA 0-6. SITUACIÓ ACTUAL I PERSPECTIVES
Comentari de les Jornades: EDUCAR A L'ETAPA 0-6 del 4 de novembre, organitzades per la FMRPC a Mataró on hi van assistir un grup de bressoleres del GRUP D'EDUCACIÓ DE RELLA,

Veure el comentari de la Berta Bonet i la Rat Garí aquí


JORNADA EDUCAR A L'ETAPA 0-6. SITUACIÓ ACTUAL I PERSPECTIVES

Dues representants del Grup d'educació / RELLA bressoleres vam assistir a les Jornades 0-6 que se celebraven a Mataró organitzades per la FMRPC.

Desprès de les paraules de benvinguda de l'alcalde de Matarò el sr. David Bote,hi van intervenir diferents ponents.
En primer lloc, la psicòloga Elisenda Pascual: Psicòloga i fundadora d'Acompanyament Familiar, va explicar a grans trets les característiques d'aquesta etapa, la manera global d'aprendre de l'infant, com es relaciona, la seva autonomia, la bipedestació, l'evolució del llenguatge…

Anna Castro, Membre de la coordinadora d'Escoles Bressol de Catalunya de la FMRPC, va reivindicar com es poden millorar les condicions dels infants i mestres en aquesta etapa educativa. Per ella invertir en aquesta etapa educativa és pensar en el futur. Va llençar una pregunta a l'aire, perquè a l'escola bressol només hi ha dones? Perquè és un treball feminitzat?

Mireia Deià, Educadora del 0-3 i membre de CCOO Educació, va parlar d'una mirada global. De la necessitat de cura de l'infant però, també, dels components professionals de l'etapa : va defensar els professionals del 0-3, els quals no han assolit plenament les condicions que caracteritzen altres professionals de l'Educació.

Rafael Homet, assessor d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa, explicà a gran trets els projectes que es desenvolupen a la ciutat de Terrassa, la necessitat inajornable d'una escola inclusiva on hi tinguin cabuda tots els infants amb diferents necessitats socials i ens parlà d'una ciutat d'emergència educativa, per això un dels objectius ha de ser la gratuïtat del 0-3

Teresa Sambola, Coordinadora de l'àrea d'Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, va parlar de la col·laboració d'aquesta branca de l'Administració amb les escoles bressol i l'aportació econòmica que hi manté. Cal donar importància a l'etapa 0-6 perquè, entre altres coses dona saviesa als cicles superiors.

Desprès d'un torn obert de paraules va tancar l'acte la sra. Raquel Garcia, directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Departament d'Educació: Expòsà polítiques eductives en aquest àmbit. Explicà que aquest Govern és sensible en aquesta etapa fins al compromís que l'etapa 0-2 sigui gratuïta.

Aquesta intervenció que afirmava la disposició de l'Administració fa que alhora ens demanem : De quina manera es durà a terme ? I en quines condicions pedagògiques ?

Berta Bonet i Rat Garí