Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Comentari  LA MARCA HUMANA de P. Roth. \\\ RELLA
GRUP CLUB DE LECTURA
COMENTARI " LA MARCA HUMANA" DE P. ROTH.
Philip Roth "La marca de l'home"
Traducció de Xavier Pàmies
Editorial La Magrana
"La mancha humana" en l'edició en castellà.

De què va

En Coleman Silk un brillant catedràtic de filologia clàssica durant més de vint anys a la Universitat d'Athena i durant setze més ocupant el càrrec de degà, es veu forçat a jubilar-se per haver fet un comentari a classe, titllat de racista.

El càrrec que l'imputen és fals i injust, però en Coleman Silk té un secret que manté ocult a la seva dona, als seus 4 fills i als seus amics i col·legues, inclòs el seu veí i escriptor Nathan Zuckerman a qui demana ajuda. Un secret que no és l'aventura amorosa que manté amb una dona a qui dobla l'edat, ni el seu suposat racisme.

Serà en Nathan qui decidirà desvetllar el secret d'en Silk i tractarà d'entendre les raons que van moure aquest home tan prestigiós, a forjar-se una falsa identitat i la manera com la seva metòdica i reglamentada vida acaba desbocant-se.

En aquesta novel·la, situada a Amèrica del Nord durant l'estiu de 1998, en ple escàndol Lewinsky, s'hi entrecreuen diverses històries que tenen com a nexe la mentida, la mesquinesa i la frustració.

Què en pensem.

La majoria de nosaltres hem gaudit a bastament d'aquesta novel.la sobretot per la potència en les descripcions psicològiques dels seus personatges i les seves històries, amb la força que transmeten i amb la lucidesa com les expressa l' autor.
Una trama interessant que ens interpel.la en plantejar-nos una reflexió seriosa i profunda sobre la discriminació racial.

Pepa Carreras