Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
VISITA GUIADA AL RECINTE MODERNISTA DE SANT PAU \\\ RELLA
+ FOTOS
VISITA GUIADA AL RECINTE MODERNISTA DE SANT PAU \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
VISITA GUIADA AL RECINTE MODERNISTA DE SANT PAU


A NINGÚ SE LI ESCAPA LA IMPORTÀNCIA DE L'ARQUITECTURA MODERNISTA A CASA NOSTRA, I MÉS CONCRETAMENT DE LA FIGURA DE L'ARQUITECTE LLUÍS DOMÈNECH I MONTANER. QUASI AMB TOTA SEGURETAT LA SEVA OBRA MÉS EMBLEMÀTICA ÉS L'HOSPITAL DE SANT PAU.
UNA PROVA D'AQUESTA RELLEVÀNCIA LA VAM TENIR EN LA VISITA PROPOSADA PEL GRUP D'ACTIVITATS DE RELLA, EN L'OPCIÓ DE VISITA GUIADA, DONCS A ALGUNS FINS I TOT ENS VA SORPRENDRE QUE ELS 30 TIQUETS DISPONIBLES RESERVATS, ES VAGIN ESGOTAR EN 36 HORES.
LA VISITA GUIADA ES VA DUR A TERME EL PASSAT 24 DE FEBRER, I VA TENIR UNA DURADA D'1 HORA I 15 MINUTS APROXIMADAMENT.
EL GUIA QUE ENS ACOMPANYÀ EN TOT EL RECORREGUT VA REBRE L'APROVACIÓ DE TOTHOM, EL QUE ÉS D'AGRAIR, DONCS ELS QUE HAN VIATJAT I MOLT, SABEN EL VALOR QUE TÉ UN BON GUIA.
PRIMER DE TOT CAL NO OBLIDAR QUE L'INICIAL PROJECTE ABASTAVA 46 EDIFICIS, I QUE PER MANCA DE PROU RECURSOS ES VA QUEDAR EN 27 PAVELLONS, ELS DARRERS DELS QUALS NO TENEN ELS ACABATS I LA RIQUESA DE DETALLS DELS PRMERS.
ELS MÈRITS DEL CONJUNT MODERNISTA NO SÓN POCS, I TENEN DIFERENTS VARIABLES.
ÉS BO APROFUNDIR EN EL CONCEPTE DE L'ESSÈNCIA DELS PAVELLONS, AMB ORNAMENTACIONS FLORALS, I DOMINI DE LES ENTRADES DE LLUM I DEL
SOL DIRECTE, SEGONS LES NECESSITATS MÈDIQUES DE CADA ESPAI.
NO RESULTA MENYS IMPORTANT L'ENTORN ENJARDINAT, ENFOCAT BÀSICAMENT A LA PRONTA RECUPERACIÓ DELS MALALTS, FACILITANT PASSEJADES I CONTACTE AMB L'AIRE LLIURE.

POSSIBLEMENT AVUI EN DIA NO ATORGUEM PROU VALOR A L'ASPECTE SOCIAL DE L'HOSPITAL, QUE VA SER CONCEBUT AMB LA IDEA D'AFAVORIR ALS MÉS NECESSITATS.
PODEM DESTACAR TAMBÉ L'ENORME RETÍCULA DE TÚNELS SUBTERRANIS QUE CONNECTAVEN ELS DIVERSOS PAVELLONS, AFAVORINT TRASLLATS DE MALALTS, I CIRCULACIONS QUAN LA METEOROLOGIA NO ERA FAVORABLE.
EL GUIA ENS VA FER REFLEXIONAR EN ASPECTES QUE PODRIEN PASSAR DESAPERCEBUTS, COM PER EXEMPLE LA GRANDÀRIA DE LA SUPERFÍCIE DE TOT EL CONJUNT (EQUIVALENT A QUASI 9 ILLES DE L'EIXAMPLE). EN AQUELLS TEMPS AIXÒ ERA INÈDIT, I FINS I TOT PODEM DIR QUE A EUROPA ACTUALMENT HI HA POCS HOSPITALS QUE DISPOSIN D'AQUESTA ABUNDANT SUPERFÍCIE ENJARDINADA AL VOLTANT.
CREC QUE A ALGUNS DE NOSALTRES ENS VA IMPACTAR UN PAVELLÓ ON ESTAVEN EXPOSATS INSTRUMENTAL, EINES, MATERIAL, TECNOLOGIA EN RADIOLOGIA, I ALTRES ESTRIS USATS EN AQUELLS TEMPS, AIXÍ COM LA DISPOSICIÓ DELS LLITS DELS MALALTS AMB UNA BONA SEPARACIÓ.
L'HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU, TÉ FORÇA RECONEIXEMENTS ENTRE ELS QUE DESTACA EL DE PATRIMONI DE LA HUMANITAT PER PART DE LA UNESCO.
AIXÍ DONCS, COM PODEU INTUIR, L'ACTIVITAT VA SER TOT UN ÈXIT.
US CONVIDO A SEGUIR PARTICIPANT EN ACTIVITATS RELACIONADES AMB LES ARTS.