Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Comentari TERRES MORTES. Núria  Bendicho Giró  \\\ RELLA
GRUP CLUB DE LECTURA
COMENTARI "TERRES MORTES". NÚRIA BENDICHO GIRÓ
Llibres Anagrama
Barcelona 2021.

Definir la novel·la amb una paraula, aquesta seria DURA; rudes són les paraules, quan les llegeixes sents la ressecor a la boca de la terra que treballen i on viuen els personatges, una masia fosca, greixosa i desendreçada; rudes són els personatges que composen la novel·la, Caldas un al seu nivell. Altra paraula, descriptiva, seria TANCAMENT, cadascun dels membres de la família dintre el seu món sense expressar "cap" mena d'emoció exterior, sobretot la mare i en Tomás.
Totes dues paraules donen espai a una novel·la estilísticament rica, d'argument penetrant i temàtica fonda; on coneixem la història a través de monòlegs, que combinen narració i reflexió, del món interior de cadascun dels personatges.
Una novel·la que a poc a poc et va endinsant dintre d'un fosc drama rural i tot i la seva duresa continues llegint sense adornar-te'n i on vols arribar a descobrir/conèixer com han arribat on són, a un món tan sòrdid.
Impacta adonar-se'n que ningú surt d'aquest pou fosc que configuren les seves vides, tret d'en Pere que és l'escletxa familiar per on pot entrar un xic de llum.
Terres mortes és, en resum, una tragèdia rural seca, secreta i lúgubre.
Lectura recomanable per la seva construcció argumental creativa, un vocabulari ric i ampli, per què el seu fil aconsegueix que vulguis continuar llegint i conèixer com finalitza aquesta dura historia familiar.
Esperem que us agradi tant com a nosaltres !.
Isabel Meiriño Borrego