Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Visita guiada a l'exposició La Màquina Magritte \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
VISITA GUIADA A L'EXPOSICIÓ "LA MÀQUINA MAGRITTE
COMENTARI DE LA VISITA

Dijous 21 de maig el grup d'activitats va programar una visita guiada a Caixa Fòrum per fer un recorregut per l'exposició "La màquina de Magritte".
Conèixer aquest pintor no va deixar a ningú indiferent. Recordar-lo, un plaer. Magritte és un surrealista atípic, contraposat a l'expressió automàtica de somnis personals d'altres pintors i poetes surrealistes. No vol explicar-se ell sinó mostrar-nos el món. L'univers humà. Vol ser racional amb l'objectiu d'analitzar atentament la realitat i desvetllar-ne el pensament que s'hi amaga.
Ho aconsegueix amb la combinació d'uns quants, pocs, elements repetits. O bé molt senzills (el núvol, la pedra…) o bé complexos (el paisatge, el cos humà…) que converteix en símbols observats a través del mirall, de la finestra, del quadre dins del quadre que s'interposen entre la mirada i la realitat i en destrien els components de ficció que s'hi sobreposen i ens la fan inintel·ligible o falsa.
Amb una pintura conscientment "clàssica", de colors elementals, textures suaus, una estructura gairebé geomètrica, com a llenguatge didàctic. Entenedor. Fàcilment combinable per a extreure'n significats sense límit.
Hi tornaríem
Joan i Rat