Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
COMENTARI DE L'ACTIVITAT PEDRALBES. CULTURA, CAPITAL I CÀLCUL. \\\ RELLA
COMENTARI DE L'ACTIVITAT PEDRALBES. CULTURA, CAPITAL I CÀLCUL. \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
COMENTARI DE L'ACTIVITAT "PEDRALBES. CULTURA, CAPITAL I CÀLCUL".
Comentari del Lluís Alomar sobre la sortida al barri de Pedralbes i al superordinador Marenostrum organitzada pel Grup d'Activitats de RELLA,Ja podem dir que no és notícia que els tiquets per accedir a activitats s'esgotin ràpidament. Va ser un encert d'una companya la combinació de 2 centres d'interès, el superordinador Marenostrum, i el barri de Pedralbes, proper al palau. Sí, encertadament, doncs la visita al Marenostrum té una durada de tan sols 40'.

En Pere, el guia ens va introduir als inicis del barri benestant, de l'alta burgesia. Un paper destacat, el va tenir el senyor Güell, que va fer una part de la seva fortuna amb la trata d'esclaus. És d'interès la famosa porta d'entrada dels pavellons Güell, on tenim el fantàstic treball del drac, dissenyat per Gaudí.

Les escales Park són uns edificis de l'arquitecte Sert, el mateix que va projectar la Fundació Miró i la casa bloc. El guia ens va fer veure que les escales Park és un conjunt que s'estructura en volumetries i alçades asimètriques. Un altre lloc emblemàtic, el Convent dels Caputxins, on es celebrà la famosa caputxinada en ple franquisme. Alguns no sabíem o no recordàvem que les instal·lacions del club de tennis Barcelona, del 1899, no van néixer en la seva actual ubicació.
Què dir del Marenostrum?

En primer lloc, al meu parer cal conèixer quin és el servei que fa. Bé doncs, està dedicat a la investigació científica, de l'espai, simulacions, i concretant, simulacions químiques, desenvolupament de nous fàrmacs, i els reptes relacionats amb la crisi climàtica.
Curiositats:
Està instal·lat en una antiga capella. L'actual està entre els 6-7 més potents d'Europa.
S'escalfa tant que disposa de 2 refrigeracions, 1 d'aigua i l'altra per aire. La seva despesa energètica és de 2 milions d'€ /any. Està connectat als centres de recerca i universitats europees.

Lluís Alomar
Grup d'Activitats