Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
PROPOSTES DE VOLUNTARIAT CURS 2022-23       NOVA PROPOSTA GENER  \\\ RELLA
+ FOTOS
PROPOSTES DE VOLUNTARIAT CURS 2022-23       NOVA PROPOSTA GENER  \\\ RELLA
GRUP VOLUNTARIAT
PROPOSTES DE VOLUNTARIAT CURS 2022-23 NOVA PROPOSTA GENER
NOU -Projecte Ta-Axira Espai d'inclusió i formació Casc Antic
Busquem voluntaris i voluntàries per poder començar el curs.

Programa Lecxit de comprensió lectora per a infants. 

Casal Font d'en Fargues Projecte CAP INFANT ENRERE

Omnium. Voluntariat per la llengua a Ciutat Vella

AEIRaval

Projecte de mediació lectora

Projecte Aprenem compartintProjecte Ta-Axira Espai d'inclusió i formació Casc Antic

Des del projecte de joves Ta-Axira de l'Associació "Espai d'Inclusió i Formació del Casc Antic" (EICASCANTIC) busquem urgentment voluntaris i voluntàries per fer classes de castellà, català, matemàtiques i informàtica a joves migrats sols i soles.
Ta-Axira és una proposta d'educació integral per a joves d'entre 16 i 21 anys que han migrat sols (Menors No Acompanyats). Contempla la formació per a la immersió lingüística, competències instrumentals (alfabetització, castellà i matemàtiques), classes d'accés a les noves tecnologies, coneixement del context social i cultural, iniciació al català, suport a la inserció sociolaboral i activitats d'oci, participació i convivència.
Tasques a realitzar: docència en grups a grups d'entre 6 i 8 joves. Col·laboració mínima de 2h/setmana, de dilluns a dijous d'11:00 a 13:00h. Es demana un compromís fins a final de curs (23 de març de 2023).
Per a més informació, podeu escriure'ns a joves@eicascantic.org o truca al 932.68.49.43 o 621.33.72.56, preguntant per la Cristina.

Cristina Domingo Fernàndez
Coordinadora Projecte Ta-Axira
Espai d'inclusió i formació Casc Antic
www.eicascantic.org
Programa Lecxit de comprensió lectora per a infants. 

Sóc la Sílvia Pons, tècnica d'implementació del programa Lecxit de comprensió lectora per a infants. 
El proper mes de gener arrenquem el Lecxit a 60 centres educatius d'arreu de Catalunya. Com segurament sabeu, el Lecxit és un programa de mentoria que es basa en l'acompanyament lector entre un infant i un voluntari.
El Lecxit és un programa que té més de 10 anys de trajectòria i el voluntariat que millors resultats aconsegueix amb els infants prové del col·lectiu docent. Coneixem molts d'ells que fa anys que participen del projecte i pertanyen al col·lectiu de mestres i professors jubilats. 
Ens agradaria poder parlar amb vosaltres per compartir el nostre projecte i explicar-vos quines són les necessitats de voluntariat que tenim en aquests moments.
 Salutacions i gràcies

Sílvia Pons
 Tècnica de Gestió - Implementació 
  Lecxit - Suport Educatiu
spons@fbofill.cat

https://lecxit.cat/

Us escric des de la Biblioteca Xavier Benguerel. Participem al programa Lecxit que consisteix en donar suport a infants en la lectura i la comprensió lectora.Hem pensat que a la vostra associació potser trobaríem mestres jubilades que els hi agradaria dedicar una hora a la setmana a ajudar a aquests infants.
Cristina Ferri (responsable de l'àrea infantil i juvenil de la Bib. Xavier Beguerel)Casal Font d'en Fargues projecte CAP INFANT ENRERE

Us contactem des del Casal Font d'en Fargues per donar-vos a conèixer el projecte CAP INFANT ENRERE, que anem desenvolupant des de fa ja tres cursos al barri de la Font d'en Fargues amb un grup de mestres jubilades sota l'aixopluc del Casal de Barri Font d'en Fargues i l'Associació de Veïns i veïnes de la Font d'en Fargues.
L'Eugeni (ex director de l'Escola Heura) és el coordinador que vetlla perquè el projecte es coordini amb les escoles. Doncs són aquestes les que ens envien de 2 a 4 infants de cicle inicial per treballar l'aprenentatge, -a vegades- l'acollida i l'autoestima a través d'un acompanyament d'1 h a la setmana. Us adjunto el dossier on podreu conèixer més a fons el projecte.
Actualment, som 12 persones, de les quals un 80% són mestres jubilades i hem pensat que potser podríeu fer extensible entre els mestres de RELLA aquesta crida al voluntariat, perquè ens falten persones per poder atendre totes les necessitats dels infants de dimecres i dijous.
Moltes gràcies!

https://ajuntament.barcelona.cat/casalsdebarrihg/cfontdenfargues/node/2133

Maria Oria
Dinamització Casal Font d'en Fargues
c/ Pedrell, 67
934 205 941


Omnium. Voluntariat per la llengua a Ciutat Vella

Sóc Esteve Garcia, voluntari d'Òmnium Ciutat Vella. Us contacto perquè, juntament amb altres voluntaris del barri, organitzem diverses activitats per a promoure la llengua catalana.
Us volem fer conèixer l'activitat de voluntariat per la llengua, per si ho podeu fer arribar als vostres associats. Actualment tenim grups de voluntariat a tres escoles del barri, on fem suport a la lectura en català. Estem buscant voluntaris que puguin dedicar entre 30 minuts i 1 hora a la setmana, perquè el nombre d'alumnes que necessiten de suport no para de créixer.

Horaris:

Escola Drassanes (C. Nou de Sant Francesc, 11 08002)
Dimecres: 9:15 - 10:15 h o de 11:15 - 12:15 h.
Dijous: 9:15 - 10:15 h.
Divendres: 9:15 - 10:15 h o de 11:15 - 12:15 h.

Escola Sant Felip Neri (Plaça Sant Felip Neri 08002)
De dilluns a divendres, qualsevol hora entre les 10 i les 13 h, i de les 15 a les 17 h.

Institut Taradell (Carrer dels àngels, 1 08001):
De dilluns a divendres, des de les 11:30 a les 12 h.

Els interessats poden inscriure's en aquest formulari:
https://form.jotform.com/222692384578368?_ga=2.201028137.68774014.1664299952-637094781.1634212826

No dubteu en contactar-me si teniu qualsevol dubte o petició.
AEIRaval

L'Associació Educativa Integral del Raval desenvolupem serveis de Centre Obert acompanyant a infants, adolescents i joves al llarg de tota l'escolarització obligatòria i postobligatòria, dels 3 als 18 anys. I ho fem amb una proposta socioeducativa de suport a l'escolarització, de prevenció i educació per a la salut, amb el foment d'activitats de lleure educatiu, l'educació en valors, l'acompanyament emocional i psicosocial.
Volem treballar amb l'Associació RELLA per poder fer Voluntariat Educatiu durant el curs escolar 2022/2023.

Paràmetres del voluntariat:

- És un espai de reforç acadèmic i/o de conversa i/o comprensió d'una llengua.
- Ha de ser una assignatura en concret, o bé un grapat d'assignatures que l'adolescent necessiti suport un cop per setmana.
- Es demana compromís i continuïtat per part de l'adolescent o jove en un termini marcat prèviament, no és necessari que sigui d'un curs sencer.
- L'adolescent o jove l'hauria de fer el reforç sempre virtual, al seu domicili si té un espai òptim i les eines necessàries, en cas contrari ho faria dins dels locals de l'AEIRaval.

Dades bàsiques:

- Reforç escolar individual
- Ensenyament obligatori i Batxillerat
- Tardes de Dilluns a Dijous de 16:30h a 19:30h

www.aeiraval.org
Telèfon: 934426534
direccio@aeiraval.org


Gràcies de nou per estar sempre al nostre costat.
Adrià Jurado Laguna.
Projecte mediació lectora


Aquest projecte, desenvolupat conjuntament amb Diàlegs de Dona, pretén incidir en l'aprenentatge de la llengua de dones nouvingudes a partir de la literatura infantil, literatura que poden compartir amb les seves filles i fills a l'espai lector del Casalet, espai d'acollida per a infants de 0-3 de la mateixa entitat.
El coneixement de la llengua dona a aquest col.lectiu accés a la cultura, així com l'oportunitat d'establir vincles de relació i endinsar-se en la comprensió d'uns costums allunyats dels seus. Aquests elements els són essencials per integrar-se en el seu entorn més proper.
Animem totes les dones relacionades amb l'educació i la cultura a fer aquest acompanyament lector, que es farà quinzenalment al matí a la seu de Diàlegs de Dona (C/Hospital, núm 56, 08001 Barcelona)

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb

Amàlia Ramoneda: bibliotecainfantil@rosasensat.org


Us hi esperem!!!!!Projecte Aprenem compartint

Del projecte Aprenem compartint d'Hostafrancs i la Bordeta hem rebut aquest comunicat:
"Us fem arribar en adjunt l'oferta de voluntariat del projecte Aprenem Compartint de cara al curs vinent per si
ens podeu ajudar amb la difusió. Obrim un grup de batxillerat i necessitarem voluntariat especialitzat!"

Projecte
L'Aprenem compartint és un projecte impulsat pel Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, amb el suport del
Districte de Sants-Montjuïc i la Diputació de Barcelona. És un recurs educatiu de caràcter preventiu al servei dels centres de
primària,secundària, batxillerat i cicles formatius i que té la finalitat de millorar l'aprenentatge, les actituds i la motivació de l'alumnat
amb dificultats.

Perfil de la persona voluntària
Es cerquen persones amb ganes de donar-los un cop de mà, ajudar-los al moment de fer els deures i d'estudiar.

Requisits

Es farà una entrevista prèvia. S'oferirà formació i assessorament per poder dur a terme l'acompanyament educatiu.

Rol de la persona voluntària
La persona voluntària acompanyarà un grup de 10 alumnes al moment de fer els deures i d'estudiar amb el suport d'un/a monitor/a
responsable del grup.
Les tasques que durà a terme són:
Donar suport a l'alumnat, resolent dubtes i ajudant-lo a fer els deures, a planificar-se, a estudiar i preparar els exàmens i/o a llegir.
Col.laboració en la dinamització de jocs a l'hora del pati (primària).
Tancament de cada sessió amb una trobada de 10 minuts amb l'equip per avaluar la sessió.
Assistència a dues reunions l'any per avaluar dinàmiques, metodologies, l'aprenentatge/comportament de l'alumnat i fer propostes
de millora.

Temps de dedicació
Una o dues tardes a la setmana durant 90 minuts.

Dates i horaris
A partir del 3 d'octubre:
❖ Primària: de 16 a 17.30 h (aproximadament)
❖ Secundària: de 18 a 19.30 h (de dilluns a dijous), de 16 a 17.30 h (dimecres i divendres)
❖ Batxillerat i cicles: de 16 a 17.30 h (dimarts i dijous). Grup nou!

Lloc
❖ Primària: a les mateixes escoles de l'alumnat. Totes són als barris de Sants, Hostafrancs o la Bordeta.
❖ Secundària, batxillerat i cicles: a la sala de lectura Miquel Martí i Pol. C/ Constitució, 1 (barri de La Bordeta d Barcelona).

Contacte:

Adriana
Sants, 79 | 08014 Barcelona
projectes@secretariat.cat
Tel. 93 291 89 41

https://www.secretariat.cat/aprenem-compartint