Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Comentari  El poeta i altres contes. V. Pagès Jordà.  \\\ RELLA
GRUP CLUB DE LECTURA
COMENTARI "EL POETA I ALTRES CONTES." V. PAGÈS JORDÀ.
EL POETA I ALTRES CONTES
Vicenç Pagès Jordà
Ed. Proa, 2005
(Premi Mercè Rodoreda, 2004)


El poeta i altres contes no és un recull unitari sinó que està format per sèries. Són 26 relats molt diversos on l'autor salta d'una temàtica a l'altra de manera sobtada i que dirigeixen una mirada tragicòmica, amb un punt àcid, envers la realitat.
També és remarcable per la disparitat de narradors i estils, fent servir un lèxic molt precís. Hi ha, per exemple, la sèrie Escriptors inèdits, on apareix una mescla de realitat i ficció, tots ells sota un denominador comú, són persones que escriuen però no publiquen. Hi ha, també, un conte ambientat en cadascun dels cinc bars tradicionals de la Rambla de Figueres; en cada conte, l'acció es desvia per una de les cinc carreteres que parteixen de la ciutat.
A mesura que vas llegint el contes, arriba un punt en que penses que potser sí que alguna d'aquestes històries li pot passar a la gent.
Si més no, val a dir, és un llibre curiós i que quan el llegeixes no et deixa indiferent. Fins i tot et ve de gust aprofundir en l'obra de Vicenç Pagès que, per molts de nosaltres, fins ara ens era gairebé desconeguda.

Isabel Meiriño