Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
COMENTARI  DE LA XERRADA SOBRE EL BANC DELS ALIMENTS \\\ RELLA
JUNTA
COMENTARI DE LA XERRADA SOBRE EL BANC DELS ALIMENTS
La Mariona Trabal, mestra i voluntària de l'equip de Centres Educatius del Banc dels Aliments ens fa un comentari de la trobada que es va fer per parlar del BANC DELS ALIMENTS a RELLA

Veure comentari aquí
Veure POWER POINT BANC DELS ALIMENTS aquí

El Banc dels Aliments és una fundació sense ànim de lucre, dotada d'una organització basada fonamentalment en voluntariat, amb l'objectiu de captar aliments evitant que es malbaratin i distribuint-los de manera digna i eficaç, amb les mínimes despeses possibles i amb absoluta transparència cap a les institucions, empreses i ciutadania.

Un dels equips que funcionen dins dels Banc dels Aliments és el de Centres Educatius. La seva feina és difondre els valors del Banc dels Aliments en els centres educatius: de Primària, Secundària, Batxillerat, centres de Formació Professional, Universitat, espais de formació de mestres i professorat...

Quins són aquests valors?

a) Conscienciar infants i joves sobre la pobresa del nostre entorn, generant una resposta solidària. Tothom té dret a una alimentació sana i saludable.

b) Crear consciència del malbaratament dels recursos alimentaris en la nostra societat i oferir estratègies per la seva reducció en els centres i a les llars. Cal donar a conèixer el benefici que comporta l'aprofitament d'aliments per a la sostenibilitat i el medi ambient, perquè en la elaboració i transport d'aliments es genera quantitat de CO2.

c) Difondre bons hàbits alimentaris: promoure els aliments que es consideren essencials per aconseguir una dieta equilibrada i el més completa possible.

L'equip de Centres Educatius del Banc d'Aliments no ha estat operatiu durant els mesos posteriors a la pandèmia. Actualment s'ha remodelat i estem elaborant una nova estratègia de treball i col·laboració amb els centres educatius, amb el propòsit d'arribar a la totalitat de la població d'infants i joves de la província de Barcelona. En el moment que les línies de treball de l'equip estiguin definides ens caldrà comptar amb la col·laboració de persones que s'han dedicat a l'educació i actualment estan jubilades.

Si compartiu els nostres objectius, estigueu al cas de la demanda de voluntariat en els propers mesos. Moltes gràcies!

Mariona Trabal
Mestra i voluntària de l'Equip de Centres Educatius del Banc dels Aliments