Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
COMENTARI i VÍDEO DE LA XERRADA SOBRE VICTOR CATALÀ \\\ RELLA
+ FOTOS
COMENTARI i VÍDEO DE LA XERRADA SOBRE VICTOR CATALÀ \\\ RELLA
COMENTARI i VÍDEO DE LA XERRADA SOBRE VICTOR CATALÀ \\\ RELLA
COMENTARI i VÍDEO DE LA XERRADA SOBRE VICTOR CATALÀ \\\ RELLA
GRUP CLUB DE LECTURA
COMENTARI I VÍDEO DE LA XERRADA SOBRE VICTOR CATALÀ
Us aduntem el comentari i el vídeo de la xerrada que el dimarts 17 de gener es va fer a RELLA. La nostra companya Roser Colomer ens va parlar de la vida i obra de VÏCTOR CATALÀ

Veure el comentari aquí

Veure el vídeo de la xerrada aquí

El passat 17 de gener, Roser Colomer, sòcia de RELLA i participant en el Club de Lectura, ens va delectar amb una xerrada sobre la vida i obra de Caterina Albert (L'Escala 1866-1969) coneguda amb el pseudònim de Víctor Català.
Segons la Roser: "Una d'aquestes donasses del segle XX en què tenim la sort de poder-nos emmirallar".

En primer lloc, va fer un acostament detallat a l'escriptora, els seus orígens familiars, la seva infància i joventut, la formació força autodidacta i els seus referents.
Va parlar d'una dona viatgera que vivia a l'Escala, però passava temporades a Barcelona. Indòmita, independent i valenta que deia: "Deixeu-me fer i jo deixaré fer"

Va anar acompanyant la xerrada amb la lectura de textos, perquè la veu de l'escriptora ens acompanyés. Segons ella la seva parla era d'una riquesa extraordinària i volia que ens amaréssim de l'esperit de la Víctor Català.

En especial ens va parlar de la relació epistolar amb el poeta Joan Maragall i de les obres La Infanticida i Solitud.

Per concloure va fer referència a l'allau de representacions al voltant de Solitud i La infanticida que hem tingut el goig de veure en diferents teatres.

La conferència de la Roser acurada i a l'hora apassionada, com les anteriors que hem tingut el plaer d'escoltar, ens va captivar.

Encarna Alemany