Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
BOULDER \\\ RELLA
GRUP CLUB DE LECTURA
BOULDER
RESUM DELS COMENTARIS SOBRE EL LLIBRE BOULDER D'EVA BALTASAR

Ens congratulem que Boulder sigui la primera novel.la en català finalista del premi Booker International, que guardona llibre traduïts a l´anglès. Avui, però , dimecres 24 ja sabem que no ha guanyat. El guanyador és el búlgar Georgi Gospodinov. Haver arribat aquí és un recorregut excepcional.
Totes estem d´acord en valorar el llenguatge. Precís, contundent, explícit, poètic, exquisit, ple de frases memorables. No en va Eva Baltasar és una poeta també.
En relació a l´argument veiem que la protagonista és una dona solitària, que viu bé en llocs inhòspits, que gaudeix del sexe fortuït amb altres dones i en aquest cas s´enamora i el desig és el que l´empeny a seguir l´itinerari que marca la Samsa. En aquest itinerari la Samsa va a Reykjavik i decideix unilateralment tenir una criatura quan ja porten uns anys de convivència. Aquest fet trasbalsa absolutament la relació entre elles dues. Boulder no troba el seu lloc i es refugia en les dues feines que té. La relació es dona per acabada quan Boulder descobreix que ella té una altra relació. Boulder recupera la llibertat i el treball que més li plau amb un acord de relació respecte de la criatura. No hi ha debat i o comunicació entre elles dues sobre el que els està passant.
Parlem una bona estona sobre el fet que les relacions lèsbiques que planteja l´autora tenen els mateixos trencacolls que les heterosexuals. També ens entretenim sobre els nous models de criança i els pros i contres que generen. Segons com, veiem que l´actitud de la Boulder és un model patriarcal antic.
És un llibre curt i en canvi el llenguatge tan precís ens dóna una quantitat d´informació molt gran.

Roser Colomer
Dimecres 24 de maig de 2023