Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
VÍDEO I COMENTARI  DE LA XERRADA INICI DE CURS AMB SEBASTIÀ SERRANO 24/10/23 \\\ RELLA
+ FOTOS
VÍDEO I COMENTARI  DE LA XERRADA INICI DE CURS AMB SEBASTIÀ SERRANO 24/10/23 \\\ RELLA
VÍDEO I COMENTARI  DE LA XERRADA INICI DE CURS AMB SEBASTIÀ SERRANO 24/10/23 \\\ RELLA
JUNTA
VÍDEO I COMENTARI DE LA XERRADA INICI DE CURS AMB SEBASTIÀ SERRANO 24/10/23
Aquí teniu el vídeo i el comentari que ha fet el nostre company Albert Solà amb la col·laboració de l'Hermínia Vila sobre la Xerrada d'Inici de Curs 2023/24 que va pronunciar en Sebastià Serrano el passat dimarts 24 d'octubre,

Veure el vídeo aquí

Veure el comentari aquí

LA LECTURA, PLA DE PENSIONS NEURONAL

Li ho vàrem sentir dir totes i tots els assistents a la lliçó inaugural del curs a càrrec del doctor Sebastià Serrano celebrada el proppassat 24 d'aquest mes d'octubre de 2023.

El doctor Serrano, expert en activar l'atenció de l'alumnat de les seves classes, ens va explicar com la lectura ens ajuda a activar el nostre cervell i fornir-lo d'un aliment que retorna els seus beneficis quan ens anem fent grans.

Va ser molt interessant el repàs resumit del procés seguit per la humanitat per arribar a fer servir els signes que componen les paraules, les quals van carregades de significat.

Per fer-vos-en cinc cèntims del que va dir cal resseguir aquest procés des de la comunicació oral entre els membres d'un grup humà fins a l'ús de signes escrits que en diferents formes, segons cada una de les llengües actuals, van conformant les paraules, com les que estàs llegint.

Va fer un repàs del procés d'investigació sobre el Coneixement que està duent a terme la comunitat científica mundial. Ens va fer avinents dades molt detallades sobre en quina quantitat creix aquest Coneixement. Us en vull donar la més antiga que va citar i la més actual: des de la Grècia clàssica fins al segle XV aquest coneixement es va mantenir molt estable, sense massa canvis. En canvi ara, en dos mesos la Humanitat duplica els coneixements anteriors!

Se'm fa difícil exposar aquí tota la informació. Qui en vulgui més clicant aquí accedirà al vídeo de la conferència.

Però això no va ser tot.

En Sebastià va mantenir tothom en una constant atenció. Les cares de totes i tots nosaltres reflectien la connexió que vàrem mantenir degut a la seva senzillesa, el seu to de veu, la seva cara expressiva. Se'ns va mostrar acollidor i proper.

I nosaltres ens vàrem mostrar incondicionalment predisposats a ser atretes i atrets per com ens oferia els seus coneixements. Bona part dels assistents havien estat alumnes d'ell i ja coneixien el seu poder comunicatiu i d'apropament als oients.

Ho va reblar compartint aspectes personals. Tothom sap, si no ho sabia abans, que és lleidatà i que va voler que les persones nascudes a la Terra ferma que eren presents aixequessin la mà. Cosa que van fer unes quantes. Jo, que vaig néixer al Barri Xino de Barcelona, vaig estar a punt també d'aixecar-la!

No puc acabar aquest escrit sense felicitar la Junta pel bon encert de la tria que ens ha permès una estona tan interessant.

Que tinguem totes i tots nosaltres un bon curs!

Albert Solà