Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Comentari del llibre Planimetria d'una família feliç \\\ RELLA
GRUP CLUB DE LECTURA
COMENTARI DEL LLIBRE PLANIMETRIA D'UNA FAMÍLIA FELIÇ
RESUM DEL LLIBRE PLANIMETRIA D'UNA FAMÍLIA FELIÇ De LIA PIANO


Lia Piano és filla del cèlebre arquitecte Renzo Piano. Ella converteix la seva casa familiar de Gènova en la protagonista de la seva primera novel·la (2019) Al 1977, la família, que en aquells moments vivia a París, on el pare estava dissenyant el centre Pompidou, va retornar a Itàlia, a la seva destralada casa de Gènova, en la que tenia un jardí totalment assilvestrat i recollien els animals del barri. Van criar gallines, tantes (de vegades en tenien 50), que el seu pare va organitzar un concurs entre els fills per a dissenyar un galliner, i les gallines van acabar entrant a casa. En els anys 80 la família vivien en un Edèn que va contrastar molt amb l'escola italiana , que en aquells anys era molt catòlica, on no van arribar mai a adaptar-se.
Un dia, la mare de la Lia va decidir vendre la casa, per massa gran i massa feina. La Lia va ajudar a la seva mare a treure els mobles de la casa i d'aquesta manera li van anar sortint els records de la infància i es va trobar amb la necessitat d'escriure una novel·la. La mare, que és exactament com la descriu a la novel·la, al llegir la novel·la va decidir no vendre la casa. El més curiós diu l'escriptora " és que ara tots els germans tornen anar a la casa".
Nosaltres, en el club de lectura, hem trobat que el llibre està molt ben escrit, és molt descriptiu, és un llibre fàcil, amè i divertit, però també és molt reiteratiu i les situacions sempre són les mateixes.
L'autora fa una bona descripció dels records de la seva infància, d'una família poc convencional, anàrquica, culta i creativa.

Rosabel Casajuana