Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
14/2  VISITA GUIADA A LA MASIA FREIXA I A LA CASA ALEGRE DE SAGRERA DE TERRASSA \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
14/2 VISITA GUIADA A LA MASIA FREIXA I A LA CASA ALEGRE DE SAGRERA DE TERRASSA
DIMECRES 14 DE FEBRER
Hora de trobada. 10.15
Lloc de trobada: Masia Freixa, Plaça de Josep Freixa i Argemí 11, Terrassa
Farem 2 visites guiades amb el mateix guia, la primera a la Masia Freixa i la segona a la casa Alegre de Sagrera, per anar de l'una a l'altre caminarem uns 10 minuts passant per diferents edificis modernistes de la ciutat.
PREU:
- Socis: 4 euros
- Acompanyants: 5 euros
IMPORTANT: PORTAR 2 EUROS EN EFECTIU PER PAGAR LA ENTRADA A LA CASA ALEGRE DE SAGRERA (tant socis com acompanyants)

Més informació aquíCOMPRAR ENTRADES

DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI:

L'itinerari proposat es farà a peu i comentat per un guia local.

10.30 h : Trobada amb el guia davant la Masia Freixa (Pl. Freixa i Argemí, 11)
Benvinguda, presentació de la ruta. Inici recorregut.
Visita de l'exterior i de l'interior d'aquest emblemàtic edifici d'inspiració gaudiniana construït per l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada entre 1905 i 1910 sobre l'estructura d'una antiga fàbrica tèxtil de l'industrial Josep Freixa, el qual, posteriorment, la va reconvertir en la seva residència familiar.
Destaquen els perfils arrodonits, l'ús de l'arc parabòlic i el trencadís de vidre de la coberta, que fan de l'edifici una de les joies del patrimoni modernista de la ciutat.

11.30 h: Sortida per fer un recorregut per l'exterior de diferents edificis modernistes i d'altres que ens trobarem a la zona centre de la ciutat:

- Mercat de la Independència, l'obra més ambiciosa d'Antoni Pascual i Carretero de 1908, perquè és l'edifici que conserva l'estructura metàl·lica més gran de la ciutat.
- Farmàcia Albiñana, antiga confiteria Carné dissenyada per l'arquitecte Joaquim Vancells l'any 1908 utilitzant una combinació d'arts aplicades.
- l'Ajuntament de Terrassa, edifici d'estil neogòtic de 1902 de l'arquitecte municipal Lluís Muncunill que mostra una etapa molt historicista de l'artista. Va projectar l'edifici institucional amb un estil més seriós, deixant de banda la creació modernista.
- Pl. de la Torre del Palau on es troba l'únic vestigi de l'antic castell palau de Terrassa, la Torre del Palau del s. XII.

11.50 h: Arribada a la Casa Alegre de Sagrera.
Visita d'aquesta gran residència burgesa al centre de la ciutat, on podran veure com vivien les famílies industrials i burgeses del segle XIX i començament del XX i que compta amb una interessant decoració modernista. Actualment pertany al Museu de Terrassa i per aquest motiu a les seves sales s'hi exposen diverses col·leccions. A la casa, construïda a començaments del segle XIX i reformada el 1911 seguint un estil modernista eclèctic, s'hi troben diferents motius decoratius de gran interès, com les pintures de Pere Viver, Joaquim Vancells i Alexandre de Riquer, o els treballs d'ebenisteria, els vitralls emplomats, l'envidriat i els relleus escultòrics de les columnes pertanyent a l'estil modernista.

12.30 h: Fi de la visita

COMPRAR ENTRADES