Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
GRUP CLUB DE LECTURA
GRUP CLUB DE LECTURA
Arbre de l'Oblit - Nancy Huston
Traducció de Marta Marfany

GRUP CLUB DE LECTURA
RESUM DELS COMENTARIS SOBRE EL LLIBRE BOULDER D'EVA BALTASAR
GRUP CLUB DE LECTURA
La llarga vida de la Marianna Ucrìa de Dacia Maraini (Fiésole, Itàlia 1936)
Barcelona. Ed. Minúscula, 2013 (Traducció de Marta Hernández Pibernat), T.O.: La llarga vita di Marianna Ucria, RCS Libri, Milan, 1990
GRUP CLUB DE LECTURA
Barcelona, L'Altra Editorial, 2021.
[Trad. de Marta Pera Cucurell; T.O.: Apeirogon: A Novel, New York, 2020]
GRUP CLUB DE LECTURA
Us aduntem el comentari i el vídeo de la xerrada que el dimarts 17 de gener es va fer a RELLA. La nostra companya Roser Colomer ens va parlar de la vida i obra de VÏCTOR CATALÀ

Veure el comentari aquí

Veure el vídeo de la xerrada aquí
GRUP CLUB DE LECTURA
És un llibre recomanat per una de les companyes del grup. Les primeres paraules són de satisfacció, hi ha una unanimitat en fer-ne una valoració molt positiva. Ens ha impactat una història desconeguda i molt execrable amb un llenguatge poètic, no en va aquesta escriptora és poeta i Azucre és la seva primera novel·la.

Explica la història d´una colla de nois gallecs que el 1853 són enganyats per anar a treballar a Cuba i allà són esclavitzats. Qui ho promou i organitza és Urbano Feijoo de Sotomayor, un gallec afincat a Cuba. En aquest temps l´esclavisme amb negres africans està suprimit i aquest personatge busca la substitució amb joves gallecs.
L´estructura del relat té tres parts: els preparatius de la marxa, la travessia en el vaixell i l´arribada a l´illa. D´expedicions d´aquest tipus n´hi va haver de diverses. La història té una gran força de denúncia. És un viatge a l´horror.

Són textos breus, d´estil indirecte i adoptant diferents punts de vista com si fos un encaix. Comentem diferents expressions que hem anat observant per exemplificar la subtilesa del llenguatge que utilitza..
Es compara aquest llibre amb d´altres de semblants com són: El ferrocarril subterrani, Els nois de la Nickel, El cor de les tenebres.


Roser Colomer
GRUP CLUB DE LECTURA
EL POETA I ALTRES CONTES
Vicenç Pagès Jordà
Ed. Proa, 2005
(Premi Mercè Rodoreda, 2004)
GRUP CLUB DE LECTURA
Quartet de tardor.
Barbara Pym.
Editorial Les Hores. Barcelona 2021
GRUP CLUB DE LECTURA
La marxa Radetzky de Joseph Roth (Galitzia, Imperi Austrohongarès 1894 - París 1939)
GRUP CLUB DE LECTURA
Llibres Anagrama
Barcelona 2021.
GRUP CLUB DE LECTURA
Kallifatides Theodor, Una altra vida, encara
Traducció de Montserrat Camps
Ed. Galàxia Gutenberg, Barcelona 2020.
GRUP CLUB DE LECTURA
Philip Roth "La marca de l'home"
Traducció de Xavier Pàmies
Editorial La Magrana
"La mancha humana" en l'edició en castellà.
GRUP CLUB DE LECTURA
A la sessió de novembre hem comentat aquest llibre a proposta de l'assessor Arnau Cònsul.
GRUP CLUB DE LECTURA
Comentaris sobre el llibre Sobre la terra impura de Melcior Comes (Sa Pobla, Mallorca 1980)

És el primer cop que ens veiem presencialment durant aquest curs i ens trobem al pati de casa de l'Angelina a Sant Just. L'Arnau Cònsul ve acompanyat, per sorpresa nostra, de l'autor. L'Oriol porta uns rams preciosos per l'Angelina, en Melcior i l'Arnau. Oh sigui que comencem la sessió ben acompanyades i amb molt bon ambient. Trobem a faltar l´Alícia, la nostra coordinadora que no ha pogut venir.

L'Arnau comença la sessió comentant que la novel·la és comparable a les de Dickens i Franzen. Retrata una família i a través d'ella un món.