Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
GRUP CEPEPC \\\ RELLA
Dijous 4 d'abril de 2019
Sala d'Actes de ROSA SENSAT
GRUP CEPEPC
Som un grup de mestres de les antigues escoles del CEPEPC (Col·lectiu d'Escoles per l'Escola Pública Catalana) que ens reunim un cop al mes, als locals de la Federació de MRP de Catalunya, per preparar una publicació sobre aquesta xarxa de centres creats als anys cinquanta, seixanta o setanta del segle passat, desafiant els costums i principis pedagògics del franquisme. [mireu la agenda de la web per veure las propera trobada]

Actualment estem preparant una trobada dels antics membres de les escoles del CEPEPC per al dijous 4 d'abril a les 18h a la Sala d'Actes de Rosa Sensat, Avda de les Drassanes 3, Barcelona.

El Col.lectiu d'escoles del CEPEPC - mestres , pares, mares i alumnes - va fer possible una xarxa d'una vuitantena d'escoles, moltes d'elles creades als anys 60 en ple franquisme, com alternativa a les "escuelas nacionales", escoles religioses o acadèmies privades que existien com a única oferta escolar al país.

Cooperatives de mestres o de pares, moltes d'elles, però també d'altres models de gestió, amb la voluntat de servei públic i d'ìntegrar-se a la xarxa d'escoles públiques, acabades de transferir a la Generalitat de Catalunya.
..
Escoles on la renovació pedagògica, sorgida de les Escoles d'Estiu de Rosa Sensat i posada en pràctica cada dia en aquests centres, va ser l'eix vertebrador del seu treball educatiu.

Amb la seva integració a la xarxa pública van contribuir, juntament amb altres mestres de l'escola pública, a crear una potent i renovadora escola pública catalana.

La nostra finalitat és que tot el que es va fer en el CEPEPC (història, principis pedagògics i el pas a la xarxa pública) no quedin en l'oblit i es pugui fer una publicació que també pugui servir en l'actualitat a la comunitat educativa del país.

Contacte: grupcepepc@gmail.com