Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
COMENTARI A LA VISITA GUIADA A LA BIBLIOTECA DE CATALUNYA I REIAL ACADEMIA DE MEDICINA \\\ RELLA
+ FOTOS
COMENTARI A LA VISITA GUIADA A LA BIBLIOTECA DE CATALUNYA I REIAL ACADEMIA DE MEDICINA \\\ RELLA
GRUP ACTIVITATS
COMENTARI A LA VISITA GUIADA A LA BIBLIOTECA DE CATALUNYA I REIAL ACADEMIA DE MEDICINA
El Grup d'Activitats vam organitzar el 29 de març dues visites guiades a la Biblioteca de Catalunya i a la Reial Acadèmia de Medicina.

COMENTARI

La Biblioteca de Catalunya té com a principal missió mantenir la Bibliografia Catalana amb la incorporació dels fons bibliogràfics publicats a Catalunya. Es troba en un edifici gòtic del segle xv que fou la seu de l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona. Va ser creada el 1907 per l'Institut d'Estudis Catalans. Durant els darrers anys del segle xx l'edifici es van construir quatre plantes subterrànies i un edifici annex. Actualment disposa d'uns 20.000 volums i uns 3 milions de documents.

La Reial Acadèmia de Medicina és una institució creada el 1770 com a Acadèmia Mèdico-Pràctica de Barcelona i presidida per Pere Güell. Constitueix el nucli del passat sanitari de Barcelona des de començaments del segle XV fins ben entrat el segle XX. L'edifici és el resultat de la simbiosi del pensament del cirurgià Pere Virgili i l'arquitecte Ventura Rodríguez. Cal valorar principalment l'amfiteatre anatòmic, de bellesa excepcional. Entre els seus professors cal recordar els noms de Pere Virgili, Antoni de Gimbernat, Santiago Ramon y Cajal entre d'altres.
Molt interessants les dues visites, acompanyats per guies professionals que van convertir els llocs en història viva.

Berta Bonet