Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
GRUP ACTIVITATS
GRUP ACTIVITATS
El Grup d'Activitats vam organitzar el 29 de març dues visites guiades a la Biblioteca de Catalunya i a la Reial Acadèmia de Medicina.

La Biblioteca de Catalunya té com a principal missió mantenir la Bibliografia Catalana amb la incorporació dels fons bibliogràfics publicats a Catalunya. Es troba en un edifici gòtic del segle xv que fou la seu de l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona. Va ser creada el 1907 per l'Institut d'Estudis Catalans. Durant els darrers anys del segle xx l'edifici es van construir quatre plantes subterrànies i un edifici annex. Actualment disposa d'uns 20.000 volums i uns 3 milions de documents.

La Reial Acadèmia de Medicina és una institució creada el 1770 com a Acadèmia Mèdico-Pràctica de Barcelona i presidida per Pere Güell. Constitueix el nucli del passat sanitari de Barcelona des de començaments del segle XV fins ben entrat el segle XX. L'edifici és el resultat de la simbiosi del pensament del cirurgià Pere Virgili i l'arquitecte Ventura Rodríguez. Cal valorar principalment l'amfiteatre anatòmic, de bellesa excepcional. Entre els seus professors cal recordar els noms de Pere Virgili, Antoni de Gimbernat, Santiago Ramon y Cajal entre d'altres.
Molt interessants les dues visites, acompanyats per guies professionals que van convertir els llocs en història viva.

Berta Bonet
GRUP ACTIVITATS
Hora de trobada: 11.15
Lloc de trobada: Escalinata de la Biblioteca. Carrer Hospital 56
11.30: Inici de la visita a la Biblioteca
13.30: Inici de la visita a la Reial Academia de Medicina de Catalunya
Es preveu acabar les dues visites a les 14.30
COMPRAR ENTRADES
GRUP ACTIVITATS
Aquí teniu el comentari del Joan Cusido sobre la sortida guiada feta al matí del dimecres 15 de febrer al Rec Comtal i a la Casa de les Aigües de Montcada organitzat pel Grup d'Activitats de RELLA

Veure el comentari aquí
GRUP ACTIVITATS
Dimecres 15 de febrer
Hora:de trobada 9.30
Lloc de trobada: carrer Sèquia Comtal cantonada Av. Meridiana, Metro Clot sortida Aragó
Preu: Socis 11 euros, Acompanyants 12 euros

En aquesta ruta recorrerem alguns dels barris de la ciutat per on va passar el Rec Comtal, que durant segles, va ser el motor per a artesans, bugaderes, pageses i pagesos de Sant Andreu, el Clot o la Ribera.[segueix llegint l'article]
Per tant, es recomana portar un títol de transport. Un tram de la ruta serà per camí de terra. Caldrà portar calçat còmode que vagi bé per caminar La ruta s'acabarà a les 13.30 a Montcada, a prop de l'estació de Rodalies Renfe de Montcada-Bifurcació (línies R3 I R4).
COMPRAR ENTRADES
(a partir 1 de febrer)
GRUP ACTIVITATS
Unes 30 sòcies i socis de RELLA vam anar a visitar el Parlament de Catalunya, un dels Parlament més antics del món. Un guia ens va acompanyar pels espais més emblemàtics del palau, on ens va detallar la història de l'edifici i quines són les funcions del parlament i la tasca que hi fan els 135 diputats que representen el poble de Catalunya. La visita va durar uns 45 minuts.
GRUP ACTIVITATS
Dia 7 de novembre del 2022
Hora: 9´45
Lloc de trobada: entrada principal
Activitat gratuita
Necessitarem el número del DNI de tots els inscrits per enviar al Parlament.
Una vegada tingueu la entrada es prega ens el feu arribar a:
activistesrella@gmail.com

COMPRA ENTRADES FINALITZA 31 D'OCTUBRE.

El Palau del Parlament de Catalunya és un edifici situat al Parc de la Ciutadella de Barcelona, seu del Parlament de Catalunya des del 1932. Obra de Joris Prosper Van Verboom, va ser construït al segle XVIII com a arsenal de la Ciutadella militar de Barcelona.
MATERIALS PER A LA VISITA
COM ARRIBAR AL PARLAMENT?
GRUP ACTIVITATS
Comentari del Lluís Alomar sobre la sortida al barri de Pedralbes i al superordinador Marenostrum organitzada pel Grup d'Activitats de RELLA,

GRUP ACTIVITATS
Visita Guiada per Pedralbes i la Supercomputadora Marenostrum.

GRUP ACTIVITATS
COMENTARI DE LA VISITA
GRUP ACTIVITATS
Visita guiada al Recinte Modernista de Sant Pau
Data: 24/02